IZVANREDNA SJEDNICA VLADE: Plenković najavio zatvaranje trgovina, restorana, kafića, sportskih objekata…

IZVANREDNA SJEDNICA VLADE: Plenković najavio zatvaranje trgovina, restorana, kafića, sportskih objekata...
Foto: Screenshot Youtube

Premijer Andrej Plenković najavio je povećanje ovlasti Stožeru civilne zaštite što bi trebalo dovesti do zabrane rada određenih trgovina, kina, centara, uslužnih djelatnosti, teretana, obustava održavanja revija, sajmova, noćnih klubova.

Najavio je i da će idućih dana Nacionalni stožer civilne zaštite sigurno donositi mjere privremenog ograničenja rada ili obustave rada nekih trgovina i trgovačkih centara, zatim privremene obustave rada ugostiteljskih objekata, kino-dvorana, kazališta, muzeja, knjižnica, čitaonica, kao i privremene obustave rada niza uslužnih djelatnosti, a vjerojatno i teretana, sportskih centara, fitness i rekreacijskih centara, plesnih škola, radionica, noćnih klubova itd.

“Smanjit ćemo sve one mogućnosti društvenih kontakata koje su temelj širenja zaraze koronavirusom. Molim hrvatske građane da shvate ozbiljnost situacije i da su ove mjere koje donosimo privremenog karaktera kako bismo suzbili ubrzano širenje epidemije, a temeljem iskustva drugih zemalja”, poručio je premijer Plenković naglasivši da se Hrvatska dobro pripremila i pravovremeno poduzimala mjere.

“Sada je trenutak da poduzmemo i nešto oštrije mjere nego što je to opća percepcija trenutno u društvu. Ali, upravo ako djelujemo sada, brzo, učinkovito, odgovorno i odvažno, u ovom trenutku možemo spriječiti veće posljedice za sigurnost naših građana. To je smisao najave ovih mjera koje će se donositi u sljedećim danima”, istaknuo je predsjednik Vlade.

Plenković je naglasio i da je u Hrvatskoj rast broja oboljelih bitno sporiji nego u drugim zemljama. Naveo je primjer Španjolske koja je prije samo 17 dana imali 58 zaraženih, sada ima 11 tisuća.

U priloženom videu možete čuti kompletno izlaganje premijera Plenkovića: