Izrađena je aplikacija koja olakšava i ubrzava prijavu štete na objektima

Izrađena je aplikacija koja olakšava i ubrzava prijavu štete na objektima

GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju “Prijava za pregled građevina nakon potresa” čime će se ubrzati procjenu štete, priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Svi zainteresirani aplikaciju mogu popuniti na ovoj poveznici https://arcg.is/1vafny0.

Ured kao i sve službe i volonteri Civilne zaštite su radili cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka.

Jučer je podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju je prenoćilo 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke su raščišćavale koridore, komunalno – prometno redarstvo je odradilo označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom.

Postrojbe opće namjene civilne zaštite su pomogle u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika.

“Još jednom, molimo građane za strpljenje, timovi građevinara će obići građevine prema prioritetima”, poručio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.