Izložba autora animiranog filma u Salonu Izidor Kršnjavi

UBU-Udruga bivših učenika ŠPUD-a u suradnji sa Školom Primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb provodi projekt “CUP – Crtići u Primijenjenoj” koji će rezultirati izložbom autora animiranog filma.

crtani_film

Izložba se otvara 9. studenog u 19 h u Izložbenom salonu “Izidor Kršnjavi”. Ideja je CUP-a okupljanje autora u području animiranog filma, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika, od sredine prošlog stoljeća do danas, umrežavajući autore po godinama, temama i produkcijskim kućama.

Na izložbi u Salonu bit će prikazana selekcija ranih radova autora nastalih za vrijeme njihovog školovanja u Primijenjenoj te pretežito autorski animirani filmovi objavljeni nakon školovanja s naglaskom na recentne radove. Samoj izložbi će prethoditi online postava projekta na društvenim mrežama koja će funkcionirati kao interaktivna kampanja, a koja će okupljati ključne aktere ovog projekta povezivajući ih s publikom.

“CUP – je dio dugoročnog razvojnog projekta ‘UBUdućnost,, a realizira se kroz jednogodišnje i dvogodišnje manje projekte koji okupljaju i istražuju rad i djelovanje bivših učenika ŠPUD-a po načelu nekih tematskih zamišljenih cjelina. Rezultat tog istraživanja je izložba, publikacija i popratni program. Publikacija u tom slučaju funkcionira kao monografija ŠPUD-a u nastanku. Prvi takav realiziran projekt bio je ‘SUP – Strip u Primijenjenoj/ Od Julesa preko Novog kvadrata do danas’. Ovaj projekt iz 2013.g. okupio je 35 autora stripa, bivših učenika ŠPUD-a i njihovih suradnika koji su se bavili ili se bave medijem stripa u razdoblju od sredine prošlog stoljeća do danas, kao i mlade generacije strip crtača čije vrijeme tek dolazi”, istaknuli su voditelji projekta.

Neki od autora animiranog filma čiji će radovi biti izloženi: Krešimir Zimonić, Joško Marušić, Daniel Šuljić, Milan Trenc, Štef Bartolić, Daniel Žeželj, Goran Sudžuka, Sanja Šantak, Dinko Kumanović, Marko Meštrović, Martina Meštrović, Matija Pisačić, Denis Krašković, Simon Bogojević Narath, Antonija Veljačić, Lea Kralj Jager, Tomislav Šoban, Martin Babić, Pavao Stanojević, Ivana Pipal i dr. Izložba će biti postavljena u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi, u sklopu Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Trg Maršala Tita 11, od 9. do 19. studenog 2015.

Projekt koji provodi UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a, a u produkciji umjetničke platforme Organizam IA, sufinancirali su Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba i Ministarstvo kulture.