IZ ARHIVE HRT-a: Što je računalo? Evo kako su na to pitanje Zagrepčani odgovarali daleke 1983.! [VIDEO]

IZ ARHIVE HRT-a: Što je računalo? Evo kako su na to pitanje Zagrepčani odgovarali daleke 1983.!
Foto: Screenshot HRT

Daleke 1983. godine tadašnja Televizija Zagreb pitala je građane što je to računalo, a HRT je nedavno taj video objavio na svom Facebooku.

Odgovori su raznoliki i zaista zanimljivi. Bilo je onih koji o računalu nisu znali ništa suvislo reći, onih koji su nešto pokušavali, ali ipak nisu ni izdaleka uspjeli opisati računalo, onih koji su ga veoma lijepo i precizno opisali, pa i onih koji su se malo zanijeli pa otišli u daleku budućnost.

Jedan od anketiranih je, naime rekao: “Razlika između računala i čovjeka postaje sve manja i mislim da se može govoriti skoro o identitetu.”

Među anketiranima se našlo i jedno poznato lice – popularni pjevač Stjepan Jimmy Stanič, i to s čašicom u ruci. Iznoseći svoje mišljenje o tome što je računalo, on je opisao – kalkulator!

Iz mase odgovora, treba izdvojiti još jedan koji glasi: “Kompjutor je jedna prilično dosadna i glupa mašina. Čovjek jedanput sjedne, ne zna što bi radio. Malo dulje sjedi, više se ne može odvojiti od tog kompjutora.”

Pogledajte video:

Iz arhive HRT-a: Što je računalo?

[📽️ IZ ARHIVE HRT-a, 1983.] Što je računalo? Evo kako su na to pitanje odgovarali građani 1983.! ⌨️🖱️💻P.S. – Jeste li zamijetili i jedno poznato lice? 🙂

Posted by HRT Vijesti on Saturday, 14 September 2019