INVESTICIJA OD 45 MILIJUNA KUNA: ZET predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa

ZET predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa
Foto: Zagreb.hr

ZET je jutros u krugu svog autobusnog pogona u Podsusedu predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa marke Iveco Crossway LE City.

“Novi autobusi prilagođeni su za prijevoz osoba s invaliditetom, a jamče Zagrepčanima vožnju u boljim i sigurnijim uvjetima što nam je i prioritet”, rekao je tom prilikom gradonačelnik MIlan Bandić te dodao da je sretan što se obnavlja vozni park.

ZET predstavio 30 novih poluniskopodnih gradskih autobusa
Foto: Zagreb.hr

“Uz ovih 30 autobusa nabavljen je i jedan turistički autobus za potrebe Grada Zagreba, a predstavit ćemo ga za 10-ak dana, odnosno kad bude vozio svoju prvu turističku rutu”, dodao je Bandić.

“Zahvaljujući motorima Euro 6, novi poluniskopodni autobusi visokog su ekološkog standarda, a uz to su klimatizirani i opremljeni video nadzorima i rampama za ulazak osoba s invaliditetom”, istaknula je voditeljica podružnice ZET-a Ljuba Romčević Žgela.

Autobusi će voziti na prigradskim linijama, odnosno rubnim dijelovima grada Zagreba. Nabavljeni su putem lizinga, a ukupna vrijednost iznosi 45 milijuna kuna, kazala je voditeljica te dodala da je u pripremi i nabava novih 40 autobusa, čiju isporuku očekuju do ljeta 2019.