Interlibera neće bit, ali Profil će čitatelje ipak obradovati novim izdanjima i prigodnim popustima

Foto: Profil

Vjerujemo kako svi znate da ove godine Interlibera neće biti. U tim okolnostima izdavači se snalaze kako znaju i umiju.

“Malo što može nadomjestiti druženja s čitateljima na Zagrebačkom velesajmu, ali dali smo sve od sebe da naši čitatelji ipak dobiju najznačajniji dio onoga zbog čega se Interliber nametnuo kao omiljena manifestacija knjiga u zemlji – a to je mogućnost kupnje knjiga po jako sniženim cijenama, ali i prilika da se predstave brojni novi naslovi”, objavio je Profil.

Cijene Profilovih naslova od 9. studenog bit će snižene u brojnim knjižarama i knjižarskim lancima diljem zemlje. Popusti će se kretati od 20 posto za nove naslove (knjige izdane u posljednjih godinu dana) pa sve do 80 posto za nešto starija izdanja.

Isti popusti vrijedit će i u svim online knjižarama, ali i na svim Profilovim platformama te će biti popraćeni brojnim prigodnim akcijama.

Ovih dana dana pristižu i Profilovi noviteti – preciznije 16 sjajnih knjiga pripremljenih za Interliber.

Od proznih naslova dolazi nam senzacionalan, višestruko nagrađivan roman Djevojka, žena, drugo Bernardine Evaristo. Riječ je o romanu koji se prevodi u više od 30 zemalja, dobio je i nagradu Booker, a Evaristo se upisala u povijest kao prva crnkinja koja je dobila to prestižno priznanje.

Skrenuli bismo vašu pozornost i na Nešto crveno pokraj ceste Anne Tyler, novi prijevod jedne od najboljih američkih autorica našeg doba.

Od publicističkih pak knjiga izdvajamo Kapital i ideologiju, novi bestseler francuskog ekonomista Thomasa Pikettyja, hit-knjigu Dolly Alderton Sve što znam o ljubavi te knjigu Franjo Kuharić – Kardinal i vlast povjesničara Miroslava Akmadže u kojoj autor donosi niz dosad nepoznatih detalja o životu i djelovanju zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Franje Kuharića.

Pripremili smo i niz izuzetnih knjiga za djecu nagrađivanih, iznimno popularnih stranih autora od kojih izdvajamo slikovnicu Svi bismo trebali biti feministi nagrađivane nigerijske spisateljice Chimamande Ngozi Adichie u kojoj je autorica svoj čuveni TED govor preradila za djecu.

Najmlađe će čitatelje sigurno razveseliti i nove knjige domaćih zvijezda: Jura i upute za odrastanje nagrađivanog tandema Romana Simića i Manuela Šumberca, Suli u avanturi – škola sjajnog dvojca Maje Šimleše i Svena Nemeta, zatim Mala Mica, dizajnerica Marije Gradečak i Totalno moja priča, neki drugačiji dnevnik, novi autorski projekt Profilove dugogodišnje urednice knjiga za djecu Jelene Bevandić koji je nastao u suradnji s kreativnim dizajnerima iz Studija 2M.

Više detalja o Profilovim novitetima pripremljenim za Interliber 2020. možete doznati na ovom linku.