Inspirirani spektaklom talentirani osnovci postavili mjuzikl “Footloose”

Nakon što je u Hrvatsku donio novi val kazališne energije te novu razinu profesionalne produkcije na svjetskoj razini i tako osvojio publiku, mjuzikl “Footloose” dokazao je kako snažno može utjecati i na mlade naraštaje, inspirirati ih i potaknuti  na kreativno izražavanje.

Vrap4

Naime, u Osnovnoj školi Gornje Vrapče u Zagrebu učenici su uz pomoć svojih nastavnika napravili svoju produkciju mjuzikla, a na svečanoj izvedbi protekloga petka u prepunoj školskoj dvorani pogledali su ga i oduševljeni glumci iz originalne hrvatske postave mjuzikla, među kojima je bio i popularni pjevač Bojan Jambrošić, te jazz pjevačica Lela Kaplowitz.

Učenici su, inspirirani energijom broadwayskog spektakla koji je Zagreb i brojne druge hrvatske gradove podigao na noge, još protekle godine odlučili napraviti svoju verziju mjuzikla. Nakon prave audicije u školskim su redovima odabrali uloge i upustili se u avanturu stvaranja predstave koju će, sudeći po opsegu i izvrsnom rezultatu toga rada, ali i oduševljenim gledateljima, od rujna sigurno dočekati još brojne izvedbe. Mališani su mjuzikl iznijeli kao pravi profesionalci, u dva čina i uz pomno izrađenu scenografiju, ozvučenje i rasvjetu, samouvjereno plešući i pjevajući, a kako su kazali nakon uspješne izvedbe – žele svoj rad prikazati i drugim sugrađanima, i to, ni manje ni više, nego na Trgu bana Jelačića. Da pokažu kako su ozbiljni u svojim namjerama, uz pomoć malu profesionalaca već su snimili i CD.

“Ne mogu vam opisati koliko je ovo, kako za nas nastavnike tako i za naše učenike, velika stvar. Kreativne mogućnosti koje predstava kao što je “Footloose” pruža djeci su izuzetno velike jer se kroz pjesmu, ples, glumu, izradu scenografije i ostalo djeca kreativno izražavaju, a istovremeno uče i shvaćaju važnu priču koju ovaj mjuzikl nosi. Osim toga, i reakcije roditelja izuzetno su pozitivne jer su na ovaj način učenici dobili priliku pokazati talente koje su do sada možda skrivali zbog straha od reakcije vršnjaka”, rekla je jedna od nastavnica i organizatorica Ana Budojević.

“Ovo je nešto apsolutno sjajno i prava potvrda da ‘Footloose’ uspijeva u svojoj misiji širenja radosti i glazbe na mlađe generacije. I meni samom je dirljivo vidjeti koliko onime što mi izvođači često uzimamo ‘zdravo za gotovo’ utječemo na ove izuzetno talentirane mlade ljude “, rekao je Bojan Jambrošić, koji nije skrivao oduševljenje nakon odgledane predstave.

Producenti originalnog hrvatskog Footloosea, B GLAD Produkcija, naglašavaju da im je jedan od ciljeva, kada su doveli slavnu predstavu u Hrvatsku, bio proširiti dobru energiju, a pogotovo mjuziklom „zaraziti“ najmlađe: „Oni tako dobivaju temelje za kvalitetno i kreativno ispunjavanje slobodnog vremena, a možda se u malim talentima kriju i buduće zvijezde koje će uskoro stupiti u profesionalne produkcije nekih novih hit-predstava.“

[nggallery id=4]