Inspirativne priče u latino ritmu ljetnih Inspiracija

Inspirativne priče u latino ritmu ljetnih Inspiracija
Foto: Press

Piše: Piše: Sandra Brambilla

Najljepši mogući povratak u „stvarnost“ i radne obveze, nakon ljetnog odmora i sanjarenja provedenog na nekoj egzotičnoj svjetskoj destinaciji ili pak u istraživanju ljepota divne Lijepe Naše, bile su 25. Inspiracije.

Za ugodnu i veselu latino atmosferu s pregršt smijeha, glazbe te inspirativnih poruka iz poslovnog i privatnog života panelista i panelistica ovoga društveno-kulturnog događanja koje se održalo u predivno dizajniranom zagrebačkom restoranu s mnoštvom drvenih elemenata „Fidel Gastru“, pobrinule su se naše srdačne i svima dobro poznate domaćice, idejna začetnica i organizatorica, diplomirana kineziologinja te autorica i osnivačica „Sport Educe“ Anita Vukušić Crevar te glazbenica i svestrana moderatorica, diplomirana dizajnerica Jana Fabijanić.

Inspirativne priče u latino ritmu ljetnih Inspiracija
Foto: Press

Inspirativno druženje započelo je razgovorom s doktorom Nikolom Milojevićem, čija je Poliklinika jedna od sponzora Inspiracija, a utemeljena je 2011. godine kao sestrinska poliklinika „Milo Clinic“ iz Londona i pozicionirala se kao najmodernija anti-aging poliklinika u široj regiji, te je posvećena radu na području estetske medicine i estetske kirurgije. Uporabom najsuvremenijih metoda i tehnologija, Poliklinika Milojević pruža najnovije tretmane i zahvate za pomlađivanje lica, tijela i duha. Prva je u Hrvatskoj koja je specijalizirana i posvećena upravo nekirurškoj estetskoj medicini. Postavljena su mnoga pitanja na koja je doktor dao odgovore, među kojima su: koji tretmani su trenutno najpopularniji i što nam se savjetuje nakon ljeta?; zašto se uvijek vidi kad je netko radio estetske tretmane?; je li istina da botox rješava teške migrene?; bole li tretmani?; doktore, jeste li slobodni?; kada se selite u veći prostor?… Eksluzivnu vijest podijelio je upravo na Inspiracijama, a to je da se nakon deset godina Poliklinika seli iz Gundulićeve ulice 40 na novu lokaciju u mnogima omiljeni shopping centar „Centar Kaptol“. Na pacijentima se ne vidi da su radili estetske tretmane ako se estetika radi s mjerom. Istina je da u 80 % – 90 % slučajeva botox rješava migrene i daje odlične rezultate, a tretman se ponavlja u razdoblju od tri do šest mjeseci. Tretmani su relativno bezbolni ako se brzo i precizno naprave s dobrom tehnikom. Na nezgodno pitanje li je slobodan, simpatičan i svjetski priznat doktor potvrdno je odgovorio na opće oduševljenje prisutnih gošći.

Posebna gošća Inspiracija bila je diplomirana ekonomistica Anđelka Valentić, vlasnica i PR menadžerica concept room-a „Indestructible“, koji je oaza handmade proizvoda – ruksaka, torbica, majica, haljina, nakita, šalica, rakija Al Kaprone, ali mnogih hrvatskih i slovenskih brendova. Uža joj je specijalnost digitalni marketing, društvene mreže i povezivanje ljudi, s naglaskom prvenstveno na žene poduzetnice. Prije nešto više od tri godine započela je s predstavljanjem više brendova isključivo putem društvenih mreža i influencera, a prije godinu dana otvorila je i concept room na zagrebačkom Jarunu i web shop.

Inspirativna panelistica bila je vesela i simpatična poduzetnica Natalia Županić koju je bogato iskustvo i edukacija dovelo do toga da započne svoj brend. Al Kaprone je hrvatski proizvođač, distributer voćnih rakija i likera s preko 20 godina iskustva u prehrambenoj industriji i industriji pića. Vrhunska kvaliteta i raznolikost okusa je nešto što čini Al Kaprone posebnim, a tu je i punoća okusa koja osvaja na prvu. Iza brenda stoji obitelj Županić na čelu s mamom Nataliom koja je završila studij prehrambene tehnologije, bavila se pet godina profesionalno nutricionizmom u centru kulinarstva i koju opisuju kao ženu koja se ne predaje i ne odustaje. Prate ju sin Branimir, te kćer Ana Maria. Uz već standardne okuse, predstavila je dva nova proizvoda u ekskluzivnom pakiranju posvećenom njihovoj ambasadorici Marini, tj. dva egzotična pića Mango i Limetu, koja se odlično „stapaju“ s latino večeri i latino glazbom, a pomažu u opuštanju. Od seoske učiteljice, gimnazijske nastavnice, Podravke, Coolinarke, Eletroluxa do poduzetnice, naša panelistica Natalia odlučila je napraviti hrvatski autohtoni proizvod u kojemu nema rakije, već koristi najfinije žitne alkohole od kojih se proizvode najfiniji whiskey-i, uz hladnu prešu voća i ulje od ekoloških proizvoda…Likeri se mogu koristiti za koktele, u kulinarstvu… otkrila je i recept za slasticu pod nazivom „Pijani tiramisu“ u koji se stavlja Al Kaprone liker od lješnjaka i liker od naranče…Rakije se mogu kupiti putem web shop-a, društvenih mreža, narudžbe putem elektroničke pošte ili na zagrebačkom Jarunu u concept room-u „Indestructible“…

Inspirativne priče u latino ritmu ljetnih Inspiracija
Foto: Press

Sljedeća gošća koja je podijelila svoju poučnu priču bila je talentirana montažerka, snimateljica i novinarka, a danas poduzetnica Ana Šerić, koja je završila Akademiju likovnih umjetnosti. Predstavila je originalni koncept jestive umjetnosti na našim prostorima pod nazivom „BITE ART“. Naime, riječ je o suveniru/poklonu proizašlom iz projekta „Edible art“ u kojem se bavila pojmom umjetnosti, statusom umjetnika u društvu i interakcijom s publikom. Nudila je ljudima koji nisu iz umjetničke branše da konzumiraju umjetnost tako da se počaste kolačima s vizualima iz hrvatske suvremene umjetnosti. BITE ART nudi nekoliko komada keksa – paprenjaka (u planu su i druge vrste keksa iz različitih područja Hrvatske) prekrivenih jestivim djelima hrvatskih umjetnika, a sve to u atraktivnom pakiranju. Surađuje s četvero umjetnika: OKO, Ana Kolega, Hrvoje Majer i Marko Tadić. Također, na keksima su zastupljeni i neki od „klasika“ poput Vlahe Bukovca, Ivana Večenaja i Ivana Rabuzina, a cilj je promocija domaće umjetnosti široj javnosti. Ovaj autohtoni hrvatski proizvod može se kupiti i na našim aerodromima, a u svakom pakiranju nalazi se certifikat koji potvrđuje originalnost umjetničkih djela što je odobrio sam umjetnik ili njihovi nasljednici.

Posljednji inspirativni gost bio je Hrvoje Majer, suvremeni slikar, crtač i skulptor, akademski slikar rođen 1975. godine u Osijeku, završio je 2003. godine Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odsjek, smjer slikarstvo. Od 2004.-2012. godine je živio i radio u Londonu gdje je 2005. godine nastavio obrazovanje na Fine Arts, University of Arts, Central Saint Martins College of Art & Design. Može se pohvaliti grupnim, a i samostalnim izložbama od Hrvatske do Londona, a radovi su mu izašli i u publikaciji Beyond Contemporary Art. Živi i djeluje u Zagrebu. Istaknuo je da su za njegov rad karakteristični prikazi muških figura jer tijela uvijek pričaju priču o ljudskoj emociji, a upravo je ljudska emocija njegov primarni interes. Od 2013. godine vodi tečajeve crtanja i slikanja pod nazivom „Art studio Hrvoje Majer“ u svojem studiju na adresi Gundulićeva ulica broj 28. Njegova umjetnička djela nalaze se i na Aninim keksima (BITE ART). Govorio je o važnosti svake pojedine osobe da preuzme odgovornost za svoj život, smatra da za inspiraciju treba biti hrabar i znatiželjan te da vanjskim utjecajima pokušavamo promijeniti svoju stvarnost, međutim ljude spriječava strah, strah od nepoznatog. Inspiriraju ga autentični ljudi. Potiče polaznike svojih radionica da crtaju lijevom rukom, s obzirom da lijeva ruka crta bolje nego desna jer je neopterećena. Ako želimo bolje i uspješnije društvo moramo uspostaviti dijalog i razmjenjivati ideje, zaključio je naš svestrani umjetnik. Sretnim dobitnicima podijelio je nekoliko svojih umjetničkih djela.

Sponzori Inspiracija pobrinuli su se za opće zadovoljstvo svih uzvanika prigodnim nagradama na tomboli, kao i osvježavajućim pićima – izvrstan pjenušac Botega kao inspirativno piće dobrodošlice, Al Kaprone sa svojim raznobojnim voćnim rakijicama bogatog okusa i novim okusima Limete i Manga, Vinolog sa svojim vrhunskim kvalitetnim vinima, Hendricks gin s Thomas Henry tonicima, Franck s hladnim biljnim čajem, slatkim cappuccinima i kavama, Henkel sa sredstvima za čišćenje, BITEart sa svojim jedinstvenim umjetničkim keksima – paprenjacima obogaćenima reprodukcijama hrvatskih umjetničkih djela, te Shiseido, brend Botun, concept room „Indestructible“ i Poliklinika Milojević s poklon bonovima.

Naša poznata i nagrađivana književnica te diplomirana pravnica Rosie Kugli podijelila je nekoliko svojih knjiga „Tragovi u vremenu“ čija će promocija biti uskoro, a u kojoj tematizira povijest i kulturnu baštinu grada Zagreba te važne datume u povijesti grada s naglaskom na ulogu kultne knjižare „Kugli“ u Ilici 30, na mjestu današnje trgovine „Zara“.