Hvaljena humoristična serija “Oblak u službi zakona” od ponedjeljka na HTV-u

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 9. siječnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21:15 sati premijerno prikazuje novu sezonu hvaljene humoristične serije “Oblak u službi zakona”.

Nakon uspješnice “Odmori se, zaslužio si” scenaristi Snježana i Goran Tribuson pripremili su nam novu poslasticu, obiteljsku humorističnu seriju – “Oblak u službi zakona”. Spoj je to obiteljske serije s laganim krimi zapletom, jer Nikola (Ozren Grabarić), glava obitelji Oblak, policijski je narednik. Idealist je i poštenjačina koji vjeruje u neke ljudske vrijednosti te ih nerijetko prepoznaje i tamo gdje ih nema. Za razliku od Nikole, drugi članovi obitelji Oblak daleko su realističniji i skloniji postupcima koji su, iako benigni, na rubu zakonitosti.

Nikolina žena Jagoda (Dijana Vidušin) ne može naći posao, a kako bi pridonijela ionako malom kućnom budžetu, često pribjegava radu na crno. Kreativna, znatiželjna, pomalo samozatajna, posvetila se Nikoli i djeci te je potpuna suprotnost susjedi, mesarici Greti (Ksenija Marinković).

Dvojica njihovih sinova, Bruno (Toma Medvešek) i Ratko (Borna Fadljević), adolescenti, izvor su mnogih problema. Mlađi, Ratko, intelektualno je nadmoćan svima u kući dok se za starijeg Brunu, koji nikako da završi školu, to ne bi moglo reći. Većinu vremena Bruno provodi u lokalnoj birtiji kod Suvog (Zoran Čubrilo) i Ludviga (Goran Navojec) koji se, iako stariji, ne razlikuju previše od njega. Različiti karakteri i sklonosti članova obitelji Oblak izvor su humornih situacija i zapleta, a u svakoj epizodi Nikola rješava i jedan kriminalistički slučaj: provalu u kiosk, krađu automobila, provalu u kvartovski dječji vrtić, sitne prevare.

No iako u poslu uspješan, inteligentniji i bolji policajac od svog partnera Požgaja (Igor Mešin) koji ima široku lepezu interesa pa se rijetko stigne posvetiti policijskim zadaćama, kao i od šefa Bože (Željko Koenigsknecht), nikako da napreduje u policijskoj hijerarhiji.

U prvom nastavku nove sezone pratimo Jagodu koja priprema tortu i piće kako bi što ljepše s obitelji proslavila rođendan. U međuvremenu je provaljeno u Mašin kiosk koji je tik uz policijsku postaju. Zaokupljen pljačkom i ljut što Bruno umjesto da uči, stalno visi u birtiji kod Ludviga i Suvog, a Ratko pak premalo vremena provodi izvan kuće, Nikola zaboravlja na Jagodin rođendan.

Glavne uloge tumače Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Toma Medvešek, Borna Fadljević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Željko Konigsknecht, Igor Mešin, Zoran Čubrilo, Dora Fišter. Scenarij potpisuju Snježana i Goran Tribuson. Režiju potpisuje Snježana Tribuson, a produkciju Ivan Maloča odnosno Interfilm za HRT. Urednica je Jasmina Božinovska Živalj.

Premijeru nove sezone hvaljene humoristične serije “Oblak u službi zakona” ne propustite od ponedjeljka, 9. siječnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21:15 sati.