Humanitarnim koncertom prikupljeno više od tri milijuna kuna za žrtve poplava

Humanitarni koncerti “Hrvatska pomaže” koji su se održali u Zagrebu, Splitu i Rijeci, a na kojima su sudjelovale i osobe iz hrvatskog političkog, kulturnog i sportskog života javljajući se na pozive. Do ponoći je na broj 060 90 11 ostvareno 525.910 poziva i sakupljeno 3.286.937 kuna.

CK

Koncertu se pridružio i predsjednik Ivo Josipović koji je zasvirao klavir s Goranom Bareom i Majkama.

“Evo prelijep je osjećaj jer je ovo večer kada Hrvatska pokazuje solidarnost, ljubav i kad pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Hrvatska je puno puta pokazala da kada je potrebno da smo svi zajedno i da želimo pomoći i zato evo hvala svima.” Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić među prvima je dežurala na donatorskom telefonu.

“Dosta, što su više gledali na televiziji to su se više ljudi javljali, na početku očito nisu znali kad počne ali sad kad su gledali na televiziji program onda su se počeli jako intenzivno javljati. I zanimljivo javilo se dosta ljudi, baš iz cijele zemlje, ali dosta djece. A svašta se radi ovo je jedna šira akcija i ovo je još jedna podrška, ja bi rekla jednom pozitivnom valu u solidarnosti u društvu, to je možda najvažnije od svega.” Među brojnim političarima i javnim osobama na telefone se javljao i premijer Zoran Milanović.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić zadovoljan je odazivom građana, a komentirao je i trenutačnu zdravstvenu situaciju na poplavljenim područjima te najavio planove uoči posjeta Županji, gdje se danas sastaje s kolegama ministrima zdravlja iz Srbije i Republike Srpske.

„Nema znakova epidemije. Idem ponovo u Vukovarsko Srijemsku županiju, u Županju, nakon toga ću otići i u Doboj vidjet ćemo kakva je situacija tamo. Danas sam bio i u Orašju, na neki način pomoći općoj bolnici Orašje“, rekao je Ostojić.

I gradonačelnik Zagreba Milan Bandić javljao se na telefon, te još jednom pozvao građane da još koji put okrenu već dobro poznati broj.

Uz premijera Milanovića i predsjednika Ive Josipovića, na telefonskoj vezi s građanima bili su mnogi iz svijeta politike, kulture, sporta i medija.

Na Trgu bana Jelačića nastupili su Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumens, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop, Bosutski bećari i mnogi drugi!

Na splitskoj Rivi za stradale u poplavama pjevali su Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Cambi Split i klapa Hrvatske ratne mornarice!

Na riječki Korzo pozivaju Let 3, Gustafi, Damir Urban i Atomsko sklonište i brojni drugi.

HGU izdao je priopćenje da im se javilo više od 120 izvođača koji su željeli nastupiti, no u tako kratkom vremenu nije bilo moguće organizirati višednevne koncerte pa se razgovara s HRT-om i drugim gradovima da ovo bude tek početak kontinuiranih akcija pomoći, koje bi trajale do kraja ove godine, a po potrebi i duže.

Poplavljenim područjima pomaže se pozivima na donatorski telefon 060 90 11 i žiro račun Crvenog križa IBAN: HR 6923400091511555516, poziv na broj 08.

Komentari