Humanitarna akcija: podržite školovanje psa pomagača za slijepe i slabovidne osobe

Kako psi vodiči pomažu u svakodnevnom životu slijepih i slabovidnih osoba građani će moći saznati u sklopu humanitarne kampanje dm-a „Kad se naše šape slože“, koja će se održati u petak, 17. listopada, u prodavaonici dm-a u Zagrebu (City Center One West, Jankomir 33) od 16 do 18 sati.

pas-vodic

Edukativnu prezentaciju održat će stručnjaci Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet,a posjetitelji će moći upoznati pse koji su prošli posebnu školu i naučili pomagati osobama s invaliditetom. Školovanje pasa vodiča traje od pet do šest mjeseci, a započinje nakon što su psi prethodno prošli socijalizaciju u udomiteljskoj obitelji koja traje oko godinu dana.

Tijekom listopada, mjeseca u kojem se obilježava Svjetski dan zaštite životinja, dm će u svim prodavaonicama u Hrvatskoj omogućiti kupcima da sudjeluju u humanitarnoj kampanji u sklopu koje mogu zamijeniti 40 bodova Svijeta prednosti za trajnu torbu te tako doprinijeti donaciji dm-a za školovanje psa vodiča.

Cilj kampanje „Kad se naše šape slože“ je osigurati sredstva potrebna za obuku psa vodiča te osvijestiti sugrađane o preprekama s kojima se suočavaju slijepe i slabovidne osobe te osobe s invaliditetom. Njima je pas najbolji prijatelj u svakom smislu riječi; pruža im podršku u svladavanju svakodnevnih obveza te im pomaže u stjecanju više razine neovisnosti.