HTV prikazuje višestruko nagrađivani film Zrinka Ogreste “Plavi cvijet”

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u četvrtak 20. listopada na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21:10 sati prikazuje nagrađivani hrvatski film “Plavi cvijet”.

Drama redatelja Zrinka Ogreste iz 2021. godine koji govori o ženi, majci i kćeri, budi emotivne asocijacije i nuka nas da dobro promotrimo sami sebe.

Sredovječna Mirjana službenica je u maloj zagrebačkoj tvornici konca. U danu kada se za nju priprema skromna svečanost povodom 20. obljetnice rada u tvornici, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima osvjetljavaju čitav njezin život, onaj koji je prošla, onaj koji živi, ali i onaj koji joj predstoji. Suptilna je to i slojevita priča o tri generacije žena – Mirjani, njezinoj majci i kćeri, priča o obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći.

Radi se o ekranizaciji teksta “Drama o Mirjani i ovima oko nje” hrvatskog dramatičara Ivora Martinića koji je i supotpisnik scenarija zajedno s redateljem Zrinkom Ogrestom.

Film je svoju svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu, dok je u Puli osvojio Veliku zlatnu arenu – četvrtu po redu, što ovog redatelja čini prvim kojem je to pošlo za rukom – a film je dobitnik i nagrada Zlatna arena za najbolju režiju (Zrinko Ogresta), Zlatna arena za najbolju žensku glavnu ulogu (Vanja Ćirić), te Nagrada kritike za najbolji film u Hrvatskom programu.

Uloge tumače Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Alen Liverić, Doris Šarić Kukuljica i mnogi drugi.

Ne propustite u četvrtak 20. listopada biti uz Drugi program Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) u terminu od 21:10 sati i nagrađivanu dramu “Plavi cvijet”.