HTV prikazuje dokumentarni film “Stepinac – Kardinal i njegova savjest”

HTV prikazuje dokumentarni film "Stepinac - Kardinal i njegova savjest"
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) u srijedu, 10. veljače na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:10 sati prikazat će dokumentarni film “Stepinac – Kardinal i njegova savjest”.

Dokumentarni film “Stepinac – Kardinal i njegova savjest” priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća.

Također, to je i priča o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.

Scenarij i režiju potpisuje Višnja Starešina, a kao sugovornici u filmu se pojavljuju Ivo Banac, Josip Bozanić, Naida-Mihal Brandl, Stephen Buckley, Thomas Collins, Ruth Dajč Perl, Davor Derenčinović, Stanisław Dziwisz, Nikola Eterović, Esther Gitman, Robin Harris, Jure Krišto, Dror Levanon, Haya Levanon, Quentin McCauley, Josip Mrzljak, Vjekoslav Pečevski, Danilo Petrović, Mychal Riccio, Đurđa Šimecki, Alfons Torbar i Rafaela Žilavec.