HTV ponovo prikazuje hvaljenu domaću dramsku seriju “Nestali”

HTV ponovo prikazuje hvaljenu domaću dramsku seriju "Nestali"
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 3. kolovoza u 20:05, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) ponovo prikazuje hvaljenu domaću dramsku seriju “Nestali”, nastalu prema scenariju Joška Lokasa i u režiji Kristijana Milića.

“Nestali” je serija od četiri povezane epizode o šestorici hrvatskih vojnika, koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje postrojbe.

Jednim će nepromišljenim, ali odlučnim potezom pretvoriti svoj povratak na hrvatski teritorij u nemoguću misiju.

Daleko od glavnih ratnih sukoba, pokušavaju pronaći put kući, te svjedoče o životu koji su ostavili iza sebe, ali i razmišljaju o budućnosti koja ih čeka kada rat završi…

“Nestali” progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata.

Likovi šestorice glavnih junaka inspirirani su stvarnim osobama, koji su umjesto fakulteta odabrali rat. U ratu su postali svjesni važnosti prijateljstva, žrtovanja i ovisnosti o prvome do sebe. Priča je to o ljudima koji nisu kalkulirali kada je trebalo braniti domovinu.

Glavne uloge: Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Marko Cindrić, Filip Križan, Vedran Živolić

Ostale uloge: Sandra Lončarić, Marinko Prga, Tarik Filipović, Marija Škaričić, Nikša Butijer, Enis Bešlagić, Enes Vejzović, Mladen Čutura, Mirela Brekalo, Rada Mrkšić, Roko Sikavica, Anja Matković, Sementa Rajhard, Jasmin Mekić, Mijo Kevo