HTV počinje s prikazivanjem britanske telenovele “Doktor Martin”

HTV počinje s prikazivanjem britanske telenovele "Doktor Martin"
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 22. veljače na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 10:15 sati počinje s prikazivanjem telenovele “Doktor Martin”.

Britanska dramska serija s elementima komedije s Martinom Clunesom u glavnoj ulozi svojevrsni je spin-off komedije Spas za Grace iz 2000., nastala prema liku dr. Martina Bamforda.

Radnja je smještena u fiktivno selo Portwenn na engleskoj obali, a serija je snimana u ribarskom mjestu Port Isaac na atlantskoj obali na sjeveru Cornwalla. Prva sezona emitirana je 2004. godine.

Dr. Martin Ellingham, genijalni i ugledni londonski vaskularni kirurg, obolio je od hemofobije, straha od krvi, i prisiljen je napustiti kirurgiju.

Dobiva mjesto jedinog liječnika obiteljske medicine u uspavanom mjestašcu Portwennu, u kojem je kao dijete provodio ljetne praznike s tetom Joan (Stephanie Cole) i tetkom Philom, vlasnikom lokalne farme.

Stigavši u Portwenn suočava se s bolnom činjenicom da tu nitko nema pojma o njegovu kirurškom renomeu – i otkriva da je kirurška praksa u rasulu.