HTV počinje s prikazivanjem 15 sezone popularne krimi serije “Umorstva u Midsomeru”

HTV počinje s prikazivanjem 15 sezone popularne krimi serije "Umorstva u Midsomeru"
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 1. rujna na Prvom programu (HRT-HTV1) u popodnevnom terminu od 15:05 sati počinje s prikazivanjem 15 sezone popularne krimi serije “Umorstva u Midsomeru”.

Neil Dudgeon i Jason Hughes, u ulogama Barnabyja i Jonesa, u 15. sezoni ove izvrsne britanske kriminalističke serije rješavaju niz misterija i zločina koji se kriju iza idilične ruralne slike Midsomera, zapravo legla ljubomore, intriga, izdaje i ubojstava.

Protagonistima se u sporednim ulogama pridružuju brojne britanske glumačke zvijezde. Fiona Dolman glumi Barnabyjevu ženu Saru, a Tamzin Malleson patologinju dr. Kate Wilding.

Gledat ćemo šest epizoda, a već prva donosi obilje napetosti jer pojava jahača bez glave najavljuje niz smrti u plemićkoj obitelji. Barnaby i Jones zatim će rješavati slučaj ubojstva odvjetnika u kojem sumnja pada na već osuđivanog ubojicu koji se vratio u selo, te slučaj ubojstva astronoma amatera tijekom potpune pomrčine Sunca.

U epizodi “Death and the Divas” Hollywood dolazi u Midsomer kad se iz suparništva dviju sestara, zvijezda kultnih horora iz 1960-ih, izrodi niz zločina, a svako ubojstvo jezivo podsjeća na slavne filmove.

U ‘The Sicilian Defence’ detektivi istražuju niz ubojstava koji su naizgled povezani s potezima u šahu, a sezona završava epizodom ‘Schooled in Murder’ u kojoj Barnaby i Jones rješavaju bizarno ubojstvo majke koja je u sukobu s otmjenom privatnom školom – ženu, naime, zdrobi golemi kolut svjetski poznatog midsomerskog sira.

Nastavke ove sezone napisali su Rachel Cuperman, Sally Griffiths, Paul Logue i Lisa Holdsworth, producirala Jo Wright, a redatelji su Nick Laughland, Alex Pillai i Andy Hay.