HSLS-ovac Darinko Kosor novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor postao je novi predsjednik zagrebačke Gradske skupštine. Izabran je sa 27 glasova ‘za’, 21 zastupnik bio suzdržan dok ih je dvoje bilo protiv. Bio je jedini kandidat, odnosno jedini je prikupio deset potrebnih potpisa za kandidaturu.

darinko-kosor

Podršku su mu je dala nezavisna lista Milana Bandića, HSLS, HSS i HSU, suzdržani su bili zastupnici SDP-a i HDZ-a, a HNS-ov Tomislav Stojak bio protiv.

Novi predsjednik Skupštine zahvalio se svima koji su glasali te rekao kako očekuje da će ovaj saziv biti puno bolji od prošlog. Najavljuje kako neće biti namjernih opstrukcija izvršne vlasti tj. Bandićevih prijedloga.

„Kvaliteta ovog saziva garantira da će svi zastupnici za svaku točku dnevnog reda glasati prema svojoj savjesti“, kazao je Kosor. „Netko je od nas 51 morao biti predsjednik. Mi smo skupili deset potpisa (HSLS, HSU, HSS) i nitko drugi se nije kandidirao“, dodao je i zaključio da nije postignuta formalna koalicija s Bandićevim zastupnicima.

Potpredsjednici Skupštine su Jelena Pavičić Vukićević (NL Milana Bandića), Vesna Sudar (HSU), Andrija Mikulić (HDZ) i Davor Bernardić (SDP).