Hrvatska radiotelevizija otvorila privremeni TV studio u Glini

Hrvatska radiotelevizija otvorila privremeni TV studio u Glini
Foto: HRT

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT) Kazimir Bačić otvorio je danas HRT-ov privremeni TV studio u Glini, koji će olakšati rad reportera i ekipa na terenu (koji se svaki dan upućuju iz Zagreba u Banovinu), te omogućiti javljanja – ne samo s ceste, nego i sa sugovornicima iz tog privremenog studijskog prostora, priopćila je Hrvatska radiotelevizija.

“Studio ćemo po potrebi seliti i u druga mjesta u Banovini”, rekao je tom prigodom Kazimir Bačić.

Nešto prije nego što je objavljena ova vijest HRT je reagirao na izjavu predsjednice ogranka HND-a na HTV-u Sanje Mikleušević Pavić koja je rekla da Sisačko-moslavačka županija više nema niti jednog dopisnika HRT-a.

“Hrvatska radiotelevizija (HRT) je začuđena navodima predstavnice HND-a Sanje Mikleušević i ne može se složiti s iznesenim. Aktualna Uprava HRT-a u svojem je mandatu osnovala dopisništvo u Vukovaru, obnovila rad dopisništava u Bjelovaru i Varaždinu, te je planirala isto učiniti i u Sisku, Slavonskom Brodu, Gospiću i Požegi, ali su je pandemija i potresi usporili. Stoga tvrdnja da Uprava HRT-a nije napravila ništa jednostavno nije istina”, stoji u priopćenju HRT-a.

HRT je, stoji dalje u priopćenju, u trenutku novog potresa na Banovini imao čak četiri televizijske ekipe i dvije radijske, te je od prvog trenutka izvještavao uživo o svim događanjima na pogođenom području.

“Uprava HRT-a jednako tako je nabavila i kontejner i oformila privremeni TV studio u Glini, koji danas počinje raditi, s ciljem da se olakša rad ekipama koje se svakodnevno upućuju iz Zagreba na Banovinu. Dodajmo tome i činjenicu da je HRT još 6. siječnja pokrenuo i posebnu jednosatnu emisiju na Prvom programu Hrvatskog radija ‘Hrvatski radio za Banovinu’, koja se emitira iz tonskih kola smještenih u Petrinji, a koju prenose i četiri lokalne radio postaje u sastavu HURIN-a”, ističe se u priopćenju.

HRT napominje da će i nadalje nastaviti s obnovom i širenjem svoje dopisničke mreže te da će posebnu pozornost obratiti upravo na područje Banovine.