Hrvatska bez Olimpijskih igara! Pobijedila je Portugal i Tunis, ali to nije bilo dovoljno

Hrvatska bez Olimpijskih igara! Pobijedila je Portugal i Tunis, ali to nije bilo dovoljno
Foto: Jozo Cabraja / Kolektiff

Hrvatska muška seniorska reprezentacija s pobjedama nad Portugalom i Tunisom te porazom od Francuske, nije uspjela osigurati nastup na Olimpijskim igrama koje će se održati u Tokiju, ovog ljeta.

Naime, nakon što je Portugal pobijedio Francusku u posljednjoj utakmici olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Montpellieru, dvije olimpijske vize u toj skupini, dobile su Francuska i Portugal.

U pravoj drami koja je posebno pogodila nas, Francuska je imala tri pogotka viška, tri minute prije kraja i sve to prokockala. Portugal je izjednačio na 28:28 i ostavio Francuskoj napad za pobjedu, ali čak i s remijem Hrvatska bi prošla dalje.

Ali Francuzi su se spetljali, izgubili loptu i Portugal je u kontri zabio za pobjedu, 29:28. Tako su iz skupine u Montpellieru dalje prošli Francuska kao broj 1, i Portugal kao drugi.

Hrvatska je nažalost ostala bez nastupa u Tokiju. Važno je reći kako je Svjetska rukometna federacija (IHF) već ranije definirala kriterije za popunjavanje skupina na olimpijskom turniru, tako da nema klasičnog ždrijeba. Prema tim kriterijima skupine u Tokiju izgledaju ovako.

SKUPINA A:
DANSKA, FRANCUSKA, NJEMAČKA, BRAZIL, ŠPANJOLSKA I ARGENTINA

SKUPINA B:
NORVEŠKA, ŠVEDSKA, PORTUGAL, JAPAN, EGIPAT I BAHREIN