Hrvatica iz Njemačke došla na odmor Hrvatsku, otišla na frizuru i šokirala se cijenom!

Ilustracija | Foto: Pixabay

Mnogi Hrvati koji žive u inozemstvu koriste boravak u domovini da bi, uz štošta drugo, uredili svoje frizure jer su frizerske usluge u pravili jeftinije u Hrvatskoj nego u zemljama u kojima oni žive.

No, posljednjih mjeseci i to se promijenilo. Dobar primjer je jedna 34-godišnja Hrvatica koja je iz Stuttgarta za božićne blagdane stigla u Zadar, piše portal  Fenix magazin.

Iskoristila je dolazak kako bi otišla frizerki. Željela je napraviti pramenove, a onda se šokirala kad joj je frizerka rekla cijenu – 265 eura.

“Bila sam šokirana, ali poznajem tu frizerku već godinama i bilo mi je neugodno otkazati termin pa sam otišla kod nje. Rekla mi je da će cijeli tretman trajati oko 6 sati, i to zbog toga jer će mi staviti neke preparate koje štite kosu”, rekla je 34-godišnjakinja iz Stuttgarta, koja nije htjela navoditi ime frizerskog salona zbog dugogodišnjeg poznanstva s frizerkom.

Ali, kaže, to zadnji put da uzima termin kod frizera, a da se prethodno nije informirala o cijeni.

Usporedbe radi, cijene pramenova na dugu kosu u Njemačkoj se kreću od 100 pa do 150 eura.

Slučaj u Zadru može biti i iznimka, jer u nekim frizerskim salonima cijena tretmana kose s pramenovima se kreće između 60 i 100 eura.

U svakom slučaju, bolje je prethodno provjeriti cijenu nego se kasnije šokirati.