HRT od ponedjeljka uvodi specijalnu emisiju posvećenu koronavirusu u Hrvatskoj

HRT od ponedjeljka uvodi specijalnu emisiju  posvećenu koronavirusu u Hrvatskoj
Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT), u skladu sa svojom zakonskom zadaćom i ulogom javnog servisa, u novonastalim okolnostima epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, od sutra, u ponedjeljak 16. ožujka u 20:05, uvodi novu emisiju “Studio 4 Covid-19”, objavio je danas Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić.

Emisija će biti posvećenu promptnom informiranju javnosti o aktivnostima Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite, a u skladu s tim HRT uvodi novu koncepciju svojeg Četvrtog programa HTV-a (HRT-HTV-4).

Nova koncepcija će, uz već ustaljene izravne prijenose konferencija za novinare i javnost kriznog stožera u 9 i 16 sati, te uz svoje uobičajene Vijesti na svaki puni sat programa, podrazumijeva i tu novu specijaliziranu informativnu emisiju, putem koje će svi građani RH dobivati sve najnovije točne informacije i upute kriznog stožera.

“Specijalna emisija donosi večernji pregled najvažnijih događaja dana, vezanih za epidemiju koronavirusa u nas i u svijetu. Novinari i urednici IMS-a objedinjuju sve novosti o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji, koja se mijenja iz sata u sat. Gostovanja stručnjaka, javljanja s terena… prepoznali smo potrebu javnosti da danonoćno bude upoznata s najnovijim informacijama, ali samo provjerenim i istinitim. Dodatni napor dokaz je naše predanosti da budemo referentno mjesto u hrvatskom medijskom prostoru za najbrže, istinite i provjerene informacije o krizi koja je zahvatila Hrvatsku i cijeli svijet”, rekao je urednik Četrvtrog programa HTV-a Dražen Miočić.