HRT najavio prikazivanje dokumentarne serije “Na putu: Konjima do Crnog mora”

Foto: HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 11. travnja na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20:10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije „Na putu: Konjima do Crnog mora“.

Put od Zagreba do Crnog mora iznosi oko 1300 kilometara. Avionom to je dva sata, automobilom dva dana, a konjem… dva mjeseca! Nekad se na konjima trgovalo, putovalo, ratovalo, osvajala su se i rušila carstva, a danas to je pustolovina, u koju će se upustiti dvojica pustolova i prijatelja – Dušan Bućan i Boris Veličan.

Cilj njihove pustolovine je stići do Crnog mora na leđima životinjskih suputnica Zeke i Divne. No, postoji jedan problem – Boris ne zna jahati.

Nekoliko tjedana prije puta Boris užurbano uči jahati, što pratimo u prvoj epizodi. U pomoć mu je priskočila kći Marla, koja iza sebe ima dugogodišnje jahačko iskustvo.

Iako svoje jahačko iskustvo veže uz dugogodišnjeg suputnika Samsona, u ovoj avanturi morat će se priviknuti na kobilu Zeku.

Sve je spremno za put. Ili barem tako Boris i Dušan misle. Plan puta? Pratiti tok rijeke Save!

Prvo iskušenje na njihovom putu dolazi u obliku oluje. Svoje skrovište pronalaze u Državnoj ergeli Đakovo. Dušan ispunjava svoj san – okuša se u jahanju dresiranog lipicanca.

Na putu prema granici zastaju u Županji. Tamo se sureću sa simpatičnim ribarem i njegovom kćeri, a pravi spektakl priređuju im graničari.

Posljednja etapa njihovog puta kroz Hrvatsku je četrdeset tisuća hektara velika šuma hrasta lužnjaka. Kada suvremena tehnologija zakaže u gustoj šumi, momci moraju pronaći izlaz i spas od napasti koje ih snađu. Mogu li naši junaci svladati bespuća Spačvanske šume i pronaći put prema Srbiji?