U ožujku druga po redu Revija najboljih vina Zagrebačke županije

HOTEL WESTIN: U ožujku druga po redu Revija najboljih vina Zagrebačke županije
Foto: Zagrebačka županija

Ovogodišnja, druga po redu Revija najboljih vina Zagrebačke županije, održat će se u ponedjeljak, 25. ožujka 2019. godine u Kristalnoj dvorani hotela The Westin od 13:00 do 19:00 sati.

Prilika je to da se najbolji vinari s područja Zagrebačke županije okupe na jednom mjestu te predstave enolozima, ugostiteljima, hotelijerima, turističkim djelatnicima i ljubiteljima vina svojim kvalitetnim vinima te na taj način promoviraju “zeleni zagrebački prsten“ kao iznimnu, vinorodnu regiju.

Iz tog razloga, Zagrebačka županija poziva sve zainteresirane vinare sa svog područja, čija se vina nalaze u prometu u vinskoj butelji (0,75 litara ili manjoj), da se prijave na sudjelovanje na ovoj jedinstvenoj enološkoj manifestaciji. Za prijavu je dovoljno ispuniti prijavni obrazac te ga poslati na e-mail adresu: g.matasin@zagrebacka-zupanija.hr najkasnije do 8. ožujka 2019. godine.

Svima koji se prijave Zagrebačka županija, kao organizator 2. Revije najboljih vina Zagrebačke županije, osigurava izložbeni prostor sa stolovima, stolnjake i stolce, čaše, bokale s vodom te posude za izlijevanje.

Osim kušanja vrhunskih vina i njihovog sljubljivanja s domaćim sirevima proizvedenima na Cesti sira zagrebačke regije i suhomesnatim proizvodima, robnim markama Zagrebačke županije, za sve posjetitelje Revije vina bit će organizirane i tematske radionice te vođene degustacije vina.

Inače, Zagrebačka je županija sa svojih 5 milijuna trsova posađenih na više od 900 hektara površine u samom vrhu Republike Hrvatske prema broju vinara, vinskih etiketa, vinskih cesta i općenito vinogradarsko-vinskih projekata.

Među najuspješnijim projektima posebno se izdvajaju županijske robne marke – poput Kraljevine Zeline i Portugizca Plešivice te projekt promocije vina s Vinskom kraljicom koja se u Županiji kontinuirano kruni od 2003. godine.

Komentari