HNS OBJAVIO: Prekidaju se sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj

Ilustracija | Foto: Pixabay

Hrvatski nogometni savez je, Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport, donio odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj.

“Sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport o odgodi svih međunarodnih i nacionalnih sportskih natjecanja svih razina, a imajući u vidu preporuke stožera za civilnu zaštitu i novonastalu situaciju u Republici Hrvatskoj, odnosno porast broja zaraženih, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza i nadležna tijela donijeli su odluku o prekidu svih nogometnih natjecanja u Hrvatskoj – muških, ženskih, malonogometnih, svih liga HNS-a, međužupanijskih i županijskih liga, Hrvatskog kupa, odnosno svih utakmica mladeži, seniora i veterana – do 31. ožujka 2020. godine”, stoji u priopćenju HNS-a.

Za treninge se preporuča pridržavanje svih higijenskih i sigurnosnih uputa Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako bi se odvijali u što sigurnijim uvjetima po zdravlje sportaša.

“Kao i do sada, HNS će pozorno pratiti razvoj situacije s epidemijom koronavirusa SARS-CoV-2 te će, prema preporukama javno-zdravstvenih institucija, po potrebi odrediti nove mjere, imajući u vidu prije svega zdravlje nogometaša, gledatelja i svih drugih nogometnih aktera. O svim daljnjim mjerama nogometna će obitelj i javnost biti pravodobno obaviješteni”, ističe se u priopćenju.

Danas je i rukovodstvo Uefe naložilo odgodu svih kvalifikacijskih turnira za mlađe uzraste koji su se trebali održavati tijekom idućih mjesec dana.

Odluka je donesena preventivno, kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice – među kojima je puno maloljetnika – budu izolirani u karantene bez svojih obitelji, ovisno o odlukama lokalnih vlasti.

Ova odluka direktno utječe i na četiri hrvatske reprezentacije koje su izborile nastup u elitnim kolima, pa tako hrvatske U-17 i U-19 muške i ženske selekcije čekaju novi termin za nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a koji će Uefa odrediti naknadno.

Također, Uefa je najavila kako će sljedećeg utorka (17. 3.) održati veliku video konferenciju s rukovodstvima svih 55 saveza članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i europskih liga, kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa, a na temu domaćih i europskih klupskih natjecanja, kao i UEFA Eura 2020.

Komentari