Gričevanje donosi besplatne koncerte Leta 3, Jonathana, Diskodelije i Iguta

Jonathan-na-GricevanjuNajveći ovogodišnji koncert Gričevanja na platou Gradec dogodit će se 29. svibnja, kada će na pozornicu s koje puca najljepši pogled na katedralu stupiti Let 3. Frontmeni Mrle i Prlja ovog puta obećaju sve samo ne beskompromisnu i kontroverznu zabavu.

Još jedna riječka rock grupa, koja ime nosi po vrsti jabuke – Jonathan na Gričevanju će nastupiti dan ranije, 28. svibnja. Nakon EP-ja koji je buknuo krajem godine, na Gričevanju će predstaviti nove pjesme koje ce izaci na debi albumu ovog proljeća, najavljenim video spotom za singl ‘Maggie’.

Iste večeri samo za koncert na Gričevanju, iz studija će izaći šibenski post rock bend Diskodelija. Hrvatski EKV s retro zvukom osamdesetih istovremeno je i pop i rock i new wave i noise, a svakako i jako zabavan.

No prije svih opisanih, 21. svibnja na platou Gradec zasvirat će zagrebački post metal rockeri Igut. Bend koji postoji preko desetljeće, iza sebe ima turneje i koncerte uzduž Europe, gdje su pozornicu dijelili s titanima metala poput Slayer, Dimmu Borgir, Anthrax, Hatebreed i drugima.

Gričevanje će otvoriti rođendanski koncert grupe Jinx. Ostali poznat izvođači su Lovely Quinces, Irena Žilić, Moraines i Tobogan. Koncerti na otvorenom i party-ji pod kupolama održavat će se od 20. do 31. svibnja, i to prošireno na dvije lokacije – platoima Gradec i Tuškanac.

Svi koncerti na Gričevanju su besplatni.