Kuvajćani greškom stigli u Širiki Brijeg: Zapanjeni razinom tolerancije prema svojoj vjeri

Aqeel al-Mausawi iz Kuvajta sa suprugom i djecom prije nekoliko je dana odlučio posjetiti Sarajevo, no umjesto u glavnom gradu BiH obitelj je pet provela u širokobriješkom hotelu Park.

kuvajcani-630

Simpatična obitelj koja je posljednjih dana zbog neobičnog izgleda i obveznih crnih nošnji s burkama pobudila zanimanje Širokobriježana rado je novinaru Večernjeg lista ispričala avanturu koju je doživjela u namjeri da posjeti Sarajevo.

Naime, Aqeel već dugo želi posjetiti BiH i, s obzirom na to da je sada u mirovini, odlučio se s obitelji uputiti u Sarajevo. Rezervirali su avionske karte i boravak u hotelu Park. Uvjereni da je s rezervacijama sve u redu, sletjeli su na međunarodni aerodrom u Sarajevu i taksistu platili da ih odvede do njihova hotela.

No, umjesto vožnje koja je trebala trajati pola sata, u taksiju su proveli više od dva sata i završili oko 140 kilometara južnije, u srcu Hercegovine, te umjesto Miljacke ugledali Lišticu.

Nije riječ ni o kakvoj prijevari, naime, oni su vozaču taksija dali svoju rezervaciju na kojoj je uistinu bila slika hotela Park, ali u Širokom Brijegu, kamo ih je on i odvezao.

“Nije kriv taksist nego mi jer smo pogreškom zbog istog naziva hotela rezervirali smještaj u drugom gradu, ali nam sada nije nimalo žao”, rekao je Aqeel al-Mausawi u izjavi za Večernji list.

Iako su ubrzo uvidjeli da nisu u Sarajevu, odlučili su iskoristiti rezervaciju do kraja i razgledati Široki Brijeg. Posljednjeg dana svog boravka u Širokom Brijegu nazočili su i službenom otvorenju Mediteran Film Festivala.

Aqeel kaže da je oduševljen boravkom u Hercegovini i ne može vjerovati koliko su srdačno primljeni u Širokom Brijegu.

“Drago mi je što sam greškom završio ovdje jer ovo je moj prvi blizak susret s katolicima u životu i zapanjen sam njihovom razinom tolerancije prema nama i mojoj vjeri. Gostoprimstvo je uistinu na nevjerojatno visokoj razini”, kaže Aqeel.

Dodaje da i dogodine namjeravaju posjetiti Široki Brijeg, ali ovoga puta planski. Nakon petodnevnog boravka napustili su Široki Brijeg da bi konačno posjetili i Sarajevo.