Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50. obljetnicu djelovanja

Gradsko kazalište Jastrebarsko proslavilo 50. obljetnicu djelovanja
Foto: Zagrebačka županija

Promocijom videomonografije, pedesetu obljetnicu proslavilo je Gradsko kazalište Jastrebarsko. Velimir Kokot, predsjednik kazališta, rekao je da jaskansko kazalište nije zgrada (dapače, nema vlastita prostora) nego je građeno od ljudi, njihove kvalitete, emocija, uloženog slobodnog vremena…

“Velika smo obitelj koja pamti lijepe trenutke. Kazalište je naša kuća, naš dom. Mjesto u kojemu se osjećamo ugodno, koje na nas djeluje inspirativno, koje u nama budu posebne osjećaje”, rekao je Kokot.

Kroz jaskansko kazalište, proteklih pet desetljeća, prošle su brojne generacije Jaskanaca. Mnogi od onih koji su glumili ili radili u tehnici kazališta okupili su se na svečanosti kojoj je u ime Zagrebačke županije prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak. Prisutan je bio i zamjenik Hrvoje Frankić.

Čestitavši ‘kazališnoj obitelji’ pola stoljeća rada, zamjenica Žužak je rekla da ljudi koji navrše 50 godina života imaju bogato iskustvo, ali da su još uvijek dovoljno mladi da uspješno rade velike projekte.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, koji je desetak godina bio i predsjednik kazališta. Sadašnji predsjednik Velimir Kokot posebnim je istaknuo festival “Život i smijeh”, kojega kazalište organizira s ciljem prikupljanja sredstava za stipendiranje učenika slabijega socijalnog statusa. Za ovu školsku godinu osigurane su dvije stipendije.