Gradski zastupnici ipak će dobiti na uvid Memorandum o “Zagrebačkom Manhattanu”

Zagrebački hipodrom
Foto: Miroslav Vajdić / openphoto.net

Tomislav Tomašević, zastupnik u Gradskoj skupštini iz platforme Zagreb je naš, jučer je na svom Facebook profilu objavio da će gradska uprava zastupnicima u Skupštini ipak dati na uvid famotni Memorandum o “Zagrebačkom Manhattanu”.

Memorandum je, podsjetimo, gradonačelnik Milan Bandić potpisao s tvrtkom Eagle Hills iz Dubaija, a tek nedavno su u javnost dospjeli neki detalji iz tog dokumenta.

“Prvi korak smo izborili. Nakon žestoke rasprave na sjednici Odbora za prostorno uređenje gradska uprava nas je informirala da će suprotno njihovim izjavama na ranije održanoj sjednici Odbora za kontrolu ipak gradskim zastupnicima biti omogućen uvid u Memorandum o razumijevanju koji je Bandić potpisao za ‘Zagrebački Manhattan’ s tvrtkom Eagle Hills”, napisao ke Tomašević.

Tomašević još ne zna pod kojim uvjetima će zastupnici moći izvršiti uvid jer se ranije spominjalo da bi “trebali potpisati izjavu o tajnosti”.

“Mi u Klubu lijevog bloka naravno nastavljamo s našim prijedlogom zaključka za sjednicu Skupštine 4. rujna jer inzistiramo da se cijeli Memorandum objavi i postane dostupan cijeloj zainteresiranoj javnosti!”, ističe Tomašević.

Komentari