Gradski vrt Sv. Klara otvorio novu sezonu Urbanih vrtova

Cjelodnevnom volonterskom akcijom uređenja Gradskog vrta Sv. Klara obilježena je prva ovogodišnja akcija u sklopu nastavka projekta Grada Zagreba, Radija Kaj i 24 sata – Urbani vrtovi.

gradski-vrt

Uređenju društvene zone vrta u Svetoj Klari, uz mnogobrojne građane i uzvanike, pridružila se i zamjenica gradonačelnika Vesna Kusin koja je korisnicima vrtnih parcela svečano uručila donacije i ključeve nove kućice za alat, donacije tvrtke Pevec.

Predavši ključeve korisnici Aleksandri Barbir, Vesna Kusin zaželjela je svim korisnicima uspješno druženje, obradu zemljišta i razne aktivnosti koje će u novoj zelenoj oazi moći provoditi.

“Ovim činom oplemenjuje se ovoj prostor, a samim time daje se prilika ljudima da se međusobno više druže, da se mogu i odmoriti, zdravije se hraniti i poboljšati kućni budžet. Uloga vrtova je višestruka i stoga će Grad Zagreb, uz 10 postojećih lokacija, nastaviti širiti zone gradskih vrtova i na druga moguća područja”, naglasila je zamjenica gradonačelnika.

Nakon cjelodnevne akcije, svi zainteresirani imali su priliku naučiti sve o pravilnom kompostiranju, zabaviti se uz Mariju Husar i Luku Nižetića te uživati u ukusnim zalogajima Marka Živaljića i Kuhara bez granica.

UZ Pevec, svojim donacijama akciju uređenja zajedničkog dijela gradskog vrta u Sv. Klari, podržali su i ostali partneri projekta Ožujsko pivo, Mesna industrija Ravlić, PBZ, Samoborka, Ecoimpuls i Eko Taxi.