Gradonačelnik Tomašević u petak sudjeluje u sadnji stabla u sklopu akcije “Zasadi drvo, ne budi panj!“

Gradonačelnik Tomašević objavio imena novih članova Uprave Zagrebačkog Holdinga
Foto: Screenshot Facebook

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u petak će se pridružiti sadnji 56 sadnica stabala u sklopu akcije “Zasadi drvo, ne budi panj!”.

“U petak, 19. studenog, u 13,00 sati, u gradskoj četvrti Novi Zagreb – istok, Travno, u Parku omeđenom ulicama B. Magovca, Ukrajinskom i Vatikanskom, kod spomenika Tarasu Ševčenku, u sklopu akcije “Zasadi drvo, ne budi panj!”, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević pridružit će se sadnji 56 sadnica stabala”, priopćeno je iz njegova ureda.

Stabla breze, šljive, murve i brojnih drugih vrsta gradonačelnik će, zajedno s volonterima i svim zainteresiranim građanima, a uz asistenciju djelatnika Zrinjevca, zasaditi na javnu površinu.

Važnost šume u borbi protiv klimatskih promjena razlog je pokretanja treće nacionalne kampanje sadnje stabala u Hrvatskoj koja počinje 1. studenog ove godine u organizaciji Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zasadi stablo, ne budi panj! te će trajati cijeli mjesec studeni kada su pogodni meteorološki i vegetativni uvjeti za sadnju.

Osnovni cilj je razvijanje ekološke svijesti o klimatskim promjenama i poticanje građana na očuvanje okoliša. Od prve aktivnosti Udruge do danas, zasađeno je više od 150.000 stabala i ostalog sadnog materijala u Hrvatskoj.