Gradonačelnik Tomašević smjenjuje šefove Holdinga imenovane prije tri i pol mjeseca!?

Foto: Grad Zagreb

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković te član Uprave Ante Samodol nakon tri i pol mjeseca na izlaznim su vratima, a nakon sukoba s konceptom vladavine Zagrebom gradonačelnika Tomislava Tomaševića, piše Index.

Da odnosi između Vukovića i Samodola s jedne te predstavnika zagrebačke vlasti u posljednje vrijeme nisu dobri, pokazalo se prošlog tjedna nakon što se ni Vuković ni Samodol nisu pojavili na sjednici zagrebačke Skupštine na kojoj je bilo izvješće o poslovanju Holdinga za prošlu godinu.

Bila je riječ o izvješću prošle Uprave, koju je vodila Ana Stojić Deban, a očekivalo se da će Vuković i Samodol predstaviti viziju razvoja Holdinga, no to se nije dogodilo. Zbog izostanka aktualnog čelništva Holdinga oporba je napustila prošlotjednu Skupštinu.

Zbog sukoba u koncepciji vođenja Holdinga Samodol je navodno spreman ponuditi ostavku i otići dok Vuković od aktualnog čelništva traži razloge nezadovoljstva njihovim radom. Upitan o tome zašto na sjednici nije bilo Vukovića i Samodola, gradonačelnik Tomašević je rekao da su bili spriječeni zbog većeg obima posla oko spajanja podružnica. Tada je i negirao da postoji sukob.

Kako Index doznaje, u tijeku su pregovori o mirenju, no prema posljednjim informacijama, gradonačelnik Tomašević trebao bi smijeniti i Vukovića i Samodola.