Gradonačelnik Bandić sastao se s muftijom Azizom ef. Hasanovićem

Gradonačelnik Bandić sastao se s muftijom Azizom ef. Hasanovićem
Foto: Zagreb.hr

Jutros je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio muftiju i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj Aziza ef. Hasanovića, a u povodu suradnje s novoizabranim Izvršnim odborom Medžlisa Islamske zajednice. 

Zahvalivši muftiji što je našao vremena i posjetio Gradsku upravu s novim vodstvom Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj, gradonačelnik Bandić rekao je kako grad Zagreb svojom otvorenošću može biti ogledni primjer razvijenim europskim metropolama s puno duljom demokratskom tradicijom. 

“Osim muftiji i njegovim suradnicima, također želim zahvaliti i svim Bošnjacima koji su položili život na oltar Hrvatske domovine tijekom Domovinskog rata”, rekao je Bandić.

“Želim istaknuti da su Bošnjaci u Republici Hrvatskoj dali bitan pečat multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti, što smatram i najvećim projektom ovoga Grada. Nitko ne može voljeti i čuvati ovaj grad kao njegovi građani, stoga zahvaljujem muftiji, novoj delegaciji i novom vodstvu Islamske zajednice na zajedničkom doprinosu i razvitku Zagreba po mjeri čovjeka”, naglasio je gradonačelnik.