Gradonačelnik Bandić primio Vinka Šunjaru, jedinog živućeg partizanskog generala, koji slavi 90. rođendan

Gradonačelnik Bandić primio antifašiste i generala Vinka Šunjaru koji slavi 90. rođendan
Foto: Zagreb.hr

Danas je u zgradi Gradske uprave zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio predstavnike Saveza antifašističkih boraca Republike Hrvatske i generala Vinka Šunjaru koji slavi 90. rođendan.

Gradonačelnik Bandić je slavljeniku uputio najljepše želje i uručio mu prigodan poklon, a Medalju Grada Zagreba je uručio dugogodišnjemu predsjedniku Udruge i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Koprivničko-križevačke županije i pripadniku poznatoga Kalničkog odreda Rudolfu Kahlini.

“Kako je lijepo kada netko iz najmudrije generacije napuni okruglu cifru kao naš general Šunjara – jedini živući partizanski general u Hrvatskoj te pritom okupi najbliže prijatelje”, rekao je gradonačelnik.

Prisjećajući se značaja antifašizma za stvaranje samostalne Republike Hrvatske, gradonačelnik je naglasio kako su se antifašistički karakteri Drugog svjetskog rata i Domovinskog rata ujedinili u zajedničku želju hrvatskog čovjeka i građana Republike Hrvatske da imaju svoju suverenu, slobodnu i demokratsku zemlju.

General Šunjara zahvalio je gradonačelniku na susretu i poklonu. “Zaista sam uzbuđen i ugodno iznenađen, a gradonačelniku želim još jednom zahvaliti na dosljednosti u obrani antifašizma i socijaldemokracije te na činjenici što je uvijek s nama”, rekao je general.

Predsjednik SAB RH Franjo Habulin te Rudolf Kahlina i Juraj Hrženjak također su zahvalili gradonačelniku Bandiću na susretu, a svojemu kolegi i prijatelju su poželjeli sve najbolje u povodu 90. rođendana.

Komentari