GRAĐANI OGORČENI: Tražili jednosmjernu ulicu i dobili je, ali u suprotnom smjeru!

Stubička ulica
Foto: Google Street View

U Stubičkoj ulici na Trešnjevci nedavno je uvedena nova regulacija prometa, pa je sada jednosmjerna u pravcu sjevera, odnosno Zagorske i Selske. Ali samo djelomice, jer se od Zagorske do križanja s II. Zagorskom njome i dalje može voziti u oba smjera.

Građani trešnjevačkog kvarta Ciglenica ogorčeni su, tvrde da je napravljen kaos, da njih nitko ništa nije pitao…

“Preko noći su postavili znakove da je ulica jednosmjerna, nisu nas ništa prethodno pitali, a sad živimo u prometnom kaosu jer sustav ne funkcionira”, izjavio je za Večernji list Zoran Majić.

Stanovnike Ciglenice zapravo ne smeta što je Stubička jednosmjerna jer to i su tražili peticijom 2016. godine. Problem je u tome što je smjer – krivi. A rješenje je, drži Zlatko Ocirek, da Stubička ostane jednosmjerna, ali od sjevera prema jugu, s čime se mnogi njegovi susjedi slažu.

“Tako će se rasteretiti Zagorska i Selska kojima se svi koriste da dođu iz sjevernog dijela Trešnjevke na južni”, kaže Ocirek.

Zbog nove se regulacije sedamdesetak ljudi prošli tjedan okupilo na zboru građana Mjesnog odbora Ciglenica.

“Zanimalo nas je po kojoj je osnovi uvedena i zašto se nas prije toga nije pitalo što mislimo”, kaže Duje Galić koji je bio na zboru. Na sastanak su pozvani i predstavnici Grada i Četvrti te izvođača radova, no nitko se, osim predsjednika Mjesnog odbora Romana Lončara, nije pojavio.

Ostali su tako bez odgovora jer, kažu, ni Mjesni odbor nikad nije dobio projektnu dokumentaciju nove regulacije.

Dogovoreno je, pak, dodaje Galić, da će se ona još jednom preispitati, a predložit će se i izrada nove prometne studije.

“Mjesni je odbor nakon peticije odlučio predložiti jednosmjerni promet. Poslali smo to Vijeću četvrti, a oni nadležnom gradskom uredu. Regulacija je obavljena po prometnoj studiji, a ako su stručnjaci odlučili da je ovo dobro rješenje, onda valjda i jest, ali vidjet ćemo hoće li doći do promjene”, kaže redsjednika Mjesnog odbora Romana Lončara, piše Večernji list.

Komentari