Grad Zagreb objavio natječaj za adventske kućice, lokacija je manje nego prethodnih godina

Foto: ZG express

Grad Zagreb raspisao je javni natječaj za postavljanje pokretnih naprava za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana na površinama javne namjene na području Grada Zagreba.

Famozne adventske kućice više se neće iznajmljivati kao do sada. U objavljenom natječaju navedene su sve lokacije koje se nude, zajedno s opisom – površina koja se nudi u najam, namjena te površine, broj stolova…

Utvrđena je i naknada koju će najmoprimci plaćati i to u iznosu od 16 do 35 kuna po četvornom metru, ovisno o lokaciji i namjeni, tj. djelatnosti koja će se obavljati.

U ponudi su ukupno 93 mjesta na četiri lokacije – Gajeva ulica, Trg bana Jelačića, Ulica augusta Cesarca – Europski trg i Strossmayerovo šetalište.

Mjesta na javnoj površini dodjeljuju se na korištenje na razdoblje od 27. studenoga 2021. do 07. siječnja 2022. godine, a ponude na javni natječaj mogu podnijeti fizičke osoba, obrtnici, pravne osobe i zajednice ponuditelja.

Za postavljanje pokretnih naprava jednom ponuditelju se može dodijeliti najviše do 25 % mjesta na površinama javne namjene oglašenih u javnom natječaju. Ako ponude istog ponuditelja sadrže najviši iznos jednokratne naknade za mjesta kojima se premašuje 25 %, Povjerenstvo će pozvati ponuditelja da se izjasni od kojih ponuda za mjesta odustaje. Ako se ponuditelj ne odazove pozivu, gradonačelnik će mu dodijeliti mjesta do naprijed navedenog postotka koje predloži Povjerenstvo.

Sve detalje možete pronaći na ovom linku.

Komentari