Grad Zagreb objavio kompletan plan za Advent 2023., raspisani su i javni natječaji za dodjelu lokacija

Foto: Julien Duval / TZGZ

Nakon što je, kroz potpuno novi koncept, uspješno proveden ADVENT ZAGREB 2022, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir, zajedno i ove godine kreću s pripremama za ADVENT ZAGREB 2023.

ADVENT ZAGREB 2023 započet će 2. prosinca 2023. i trajati do 7. siječnja 2024., a lokacije će moći raditi i nekoliko dana prije službenog otvorenja, stoji u priopćenju dostavljenom medijima.

Razdoblje zagrijavanja tzv. Warm upa počet će 29. studenog i trajati do 2. prosinca, tijekom kojeg lokacije ne smiju imati koncerte, niti kulturni program, već ambijentalnu glazbu, a dekoriranje (lampice) ne smije raditi u punom volumenu. Svrha je da se omogući nositeljima lokacija, pružanje usluga par dana prije službenog početka adventa kao pripremu za rad u punom opsegu nakon svečanog otvorenja u subotu 2. prosinca.

Osim adventskih događanja u užem centru Grada i gradskim parkovima, ponovno su predviđene adventske manifestacije po gradskim četvrtima za koje će natječaj biti raspisan naknadno.

Radi lakšeg snalaženja, pogotovo iz razloga što javnim površinama na području Grada Zagreba upravljaju različite institucije – Grad Zagreb i Javna ustanova Maksimir, a i mogućnosti traženja financijske potpore od Turističke zajednice grada Zagreba, Grad Zagreb je objavio sve potrebne informacije i linkove na kojima se nalaze natječaji/pozivi vezani uz Advent Zagreb 2023.

U priopćenju se ističe da se ponude podnose zaključno s danom 14. svibnja 2023. godine.

Organiziranje božićnih manifestacija

Za organiziranje božićnih manifestacija predviđene su lokacije Europski trg, Ulica Augusta Cesarca, Vlaška ulica, Strossmayerovo šetalište – zapad, Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište – istok. Ove lokacije dodjeljuju se na temelju najbolje ocijenjenog cjelokupnog programa manifestacije, a sukladno kriterijima propisanim u javnom natječaju. Javni natječaj možete pronaći na ovom linku.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu [email protected] radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Prigodna prodaja i ugostiteljske usluge

Za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge, predviđene su lokacije Trg bana Josipa Jelačića (zapadno od Sata), Gajeva ulica, Bogovićeva ulica. Ove lokacije se dodjeljuju na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude, a prijave se mogu podnijeti na Javni natječaj koji možete pronaći na ovom linku.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 01/610-1151, ili putem elektronske pošte na adresu [email protected] radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Dodjela koncesijskog odobrenja u gradskim parkovima

Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog adventskog, božićnog i ovogodišnjeg programa i obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti u parku na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, parku na Trgu Josipa Jurja Strossmayera i parku na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu potrebno je javiti se na Poziv na nadmetanje koji možete pronaći na ovom linku
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 01/2320-460, radnim danima od 8,00 do 15,30 sati.

Financijska potpora Turističke zajednice grada Zagreba

Kao i prošle godine, oni koji žele, mogu aplicirati za financijsku potporu Turističke zajednice grada Zagreba, a sve informacije o uvjetima i maksimalnom mogućem iznosu po lokaciji, već su određene i nalaze se na ovom linku. Nakon što Grad Zagreb i Javna ustanova Maksimir odobre korištenje javne površine, korisnici se mogu prijaviti za financijska sredstva, nakon čega će proći posebnu evaluaciju.
Potpora će se temeljiti isključivo na kulturno zabavnom programu, prigodnom uređenju lokacije te doprinosu temi i održivosti.