Još su otvorena dva natječaja, grad nudi 175 vrtova na korištenje

U tijeku su još dva natječaja za vrtove koje će Grad davati na besplatno korištenje na dvije godine (s mogućnošću produljenja). Do 10. svibnja moguće se javiti na natečaj za vrt u Novom Zagrebu istok (ulica Nikole Andrića), a do 17. svibnja otvoren je natječaj za vrtove u Sesvetama (Senjska ulica).

vrt

To je, kako piše Poslovni.hr, još 175 parcela koje će Grad dati na raspolaganje, uz besplatnu komunalnu vodu i ogradu, no ipak će se morati ispuniti neki uvjeti.

Na prvi od tri objavljena natječaja za gradske vrtove u Zagrebu do sad se javilo 77 građana, a može se očekivati i još veći broj ako u međuvremenu stignu i zahtjevi poslani poštom, doznaje Poslovni.hr od Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo. Radi se o natječaju za davanje na korištenje vrtnih parcela na području gradske četvrti Novi Zagreb zapad (Čavoglavska ulica), koji je zaključen 2. svibnja, a s sudeći prema tome da su na toj lokaciji na raspolaganju 102 parcele, svoj bi besplatni vrt od Grada mogli dobiti svi koji su se javili na natječaj.

Pravo podnošenja zahtjeva za davanje na korištenje vrtne parcele tako imaju samo osobe s prebivalištem na području Grada Zagreba koja nemaju u vlasništvu, suvlasništvu, zakupu ili na korištenju drugo obradivo zemljište.

Također, napominje Poslovni.hr, zahtjev za davanje na korištenje vrtne parcele može podnijeti samo jedan član zajedničkog kućanstva, a ako broj zahtjeva premaši broj parcela, prednosti u natjecanju su što dulji život u Zagrebu, stanovanje u susjedstvu vrta, te socijalni status, pa će dodatne bodove dobiti oni s manjim primanjima, umirovljenici, nezaposleni i branitelji, te višebrojne obitelji.