Google osnovao tvrtku koja će pokušati pobijediti smrt

googleInternetski div Google osnovao je tvrtku Calico kojoj će glavni cilj biti – kako pronaći rješenje za produljenje ljudskog vijeka. Američki magazin Time je na svojoj naslovnici broja od 30. rujna već postavio pitanje: “Može li Google riješiti problem smrti?”

U razgovoru za Time, što prenosi Jutarnji list, šef je Googlea Larry Page potvrdio vijesti o osnivanju takve tvrtke i dodao kako je svjestan da se njezino osnivanje razlikuje od svega što je njegova korporacija dosad radila.

„Ali, kako ćemo objasniti svojim dioničarima, u tehnologiji postoji ogroman potencijal za popravljanje ljudskog života. Zato se ne treba čuditi da ulažemo u projekte koji na prvi pogled mogu iznenaditi “, rekao je Page.

Za šefa tvrtke Calico imenovan je Arthur Levinson, znanstvenik koji je ranije bio angažiran u biotehnološkom projektu Genentech. Page još nije htio precizirati čime će se točno novoutemeljena tvrtka baviti, osim što je jasno da će u fokusu njezina interesa biti proces starenja i ljudsko zdravlje.

„Ne kažem da moramo sav novac potrošiti na ovakve stvari, ali kao i druge tvrtke moramo imati svoj fond za istraživanje i razvoj“, poručio je Page.