Glumac Mustafa Nadarević preminuo u 78. godini nakon borbe s dugom i teškom bolešću

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini života, objavio je Dnevnik.hr.

Mustafa Nadarević je rođen u Banja Luci 1943. godine, a iako je radio i živio u brojnim gradovima, najveći dio života je proveo u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine je postao i članom Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Glumio je u brojnim predstavama, a filmsku je karijeru započeo krajem 80-ih godina. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Nadareviću je nedavno bio dijagnosticiran rak pluća, a nedavno je bio otpušten iz bolnice te je bio u svom domu u Zagrebu. Iz kuće nije izlazio zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

U siječnju ove godine progovorio je o vlastitom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti, no tada se dobro osjećao i stanje mu je bilo bez dodatnih komplikacija.

Početkom ožujka je u Sarajevu počeo snimati nove epizode serije “Lud, zbunjen, normalan” koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Nakon toga vratio se u Zagreb.