Glazbena jutra za djecu – novi projekt u Hrvatskom glazbenom zavodu

Glazbena jutra za djecu  u Hrvatskom glazbenom zavodu
Foto: Press

Nedavno je u Zagrebu pokrenuta jedna osobita suradnja – zajednička produkcija privatne glazbene škole Glazbaonica Ljubav i Hrvatskoga glazbenog zavoda-

Riječ je o Glazbenim jutrima koja se održavaju u jedinstvenom ozračju prekrasne povijesne zgrade u Gundulićevoj 6a.

Na poticaj predsjednice HGZ-a Romane Matanovac Vučković projekt Glazbena jutra osmislile su ravnateljica Glazbaonice Ljubav Petra Heisinger i poznata književnica za djecu Željka Horvat-Vukelja.

“Jedna od glavnih misija HGZ-a jest širenje glazbene kulture među djecom i mladima, a na tom putu je osobito važno potaknuti razvijanje senzibiliteta za glazbu od najranije dobi. Suradnja s Glazbaonicom Ljubav je za nas više nego dobrodošla i vjerujemo da će ovaj jedinstveni projekt polučiti veliki uspjeh i odgojiti generacije poklonika glazbe”, kaže Romana Matanovac Vučković.

Tijekom veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu održana su tri glazbena jutra za polaznike vrtića, kojima su učiteljice priredile upoznavanje s poviješću HGZ-a, instrumentima, znamenitim skladateljima i temeljnim pojmovima iz solfeggia, a sve kroz priču i igru, uz slike, fotografije, lutke i druga didaktička sredstva, ne zanemarujući pritom potrebu djece za pjevanjem, sviranjem i pokretom.

Autorice ovog projekta Željka Horvat-Vukelja i Petra Heisinger su ujedno i autorice novoga glazbenog priručnika za učitelje i odgajatelje – Pričom do glazbe.

Važno je naglasiti i to da su slikovnice Željke Horvat-Vukelja na popisu lektire za prvi i drugi razred, a ravnateljica i osnivačica Glazbaonice ljubav Petra Heisinger svoj je program glazbenih animacija za djecu predškolske dobi predstavila na Harvardu na Međunarodnoj konferenciji učitelja.

Glazbena jutra će se u HGZ-u održavati sve do kraja lipnja, prvi termin je u subotu 7. ožujka u 10:30 sati.

Komentari