Gibonni pohvalio obradu svog hita! Poslušajte kako zvuče “Pokidana jedra” u izvođenju grupe TransAcoustic

Foto: Antea Mrčela Ljubić

Nakon uspješne obrade “Kad sam nasamo s njim” koju je pohvalio i sam Gibonni, TransAcoustic predstavlja “Pokidana jedra”.

Prvi je to korak grupe koja je svoj zvuk pronašla u spoju različitih svjetova, glazbe i senzibiliteta – u koji ćemo uranjati više sa svakim sljedećim singlom, do objave studijskog albuma.

Pokidana jedra | TransAcoustic

“Kad sam nasamo s njim” koja je prikazala žensku perspektivu Gibonnijevog hita, Iva Ivković Ivanišević i Joško Tomić svojim prvim singlom nastavljaju otkrivati svoj jedinstveni melos. “‘Pokidana jedra’ su za javnost sasvim nova pjesma, no u stvarnosti ona već dugo živi”, poručila je Iva o novoj pjesmi dodatno pojasnivši: “Pustili smo je da raste i da se mijenja s nama i mi s njom. Zato ne mogu niti opisati koliko mi je posebna. Uvukla mi se pod kožu toliko da je to možda prva pjesma za koju kažem da je baš moja iako je njen tvorac Darko Bakić. Darko je od početka imao jasnu viziju i strpljenje dok mi srastemo s pjesmom i pronađemo neki svoj trans-akustični zvuk.”

Darko je autor glazbe, u radu na stihovima mu se pridružila Tihana Buklijaš Bakić dok je Antonio Perina kao producent stao iza ove glazbene priče. “Nakon što su nam poslali kostur skladbe, odmah sam osjetio ‘ono nešto’ i s lakoćom oblikovao formu. U glazbi volimo osjetiti prizvuke različitih podneblja pa me je tim više i ova pjesma privukla. Aranžman smo dotjerali, začinili i učinili svojim”, rekao je Joško. “Ono nešto” osjetit će i slušatelji na prvo slušanje ove pjesme.

Iva voli biti uključena u svaki segment kreativnog oblikovanja projekata na kojima sudjeluje pa se tako i u ovoj glazbenoj priči poigrala idejama za spot, o čemu je dodala: “Za ovu, meni jako posebnu, pjesmu, videospot je pun boja i simbola koji puno bolje pričaju priču o onome što se događa između dvoje ljudi. Zato su tu omiljene mi asocijativne karte emocija i stanja. Za ostalo je zaslužno oko snimateljice i montažerke koja je nam je svojim fotografijama dala i vizualni identitet od samog početka. Riječ je o mladoj i beskrajno talentiranoj Antei Mrčela Ljubić s kojom sam dijelila binu dok smo godinama skupa pjevale u brojnim zborovima jer je ona između ostalog i glazbenica.”

Spot je sniman na posebnim lokacijama za TransAcoustic. Novi spot tako krase kadrovi čarobnog ambijent splitskog Ma:tonija, “mjesta čiji zidovi odavno upijaju našu glazbu“, kako to Iva kaže, te likovnog ateljea Nataše Ljubetić Tomić, akademske slikarice i Joškove supruge. Savršeno zaokruživši pjesmu, atmosfera spota tajanstvenošću budi osjećaj iščekivanja u kakve će nas glazbene pustolovine TransAcoustic sljedeće odvesti.