Gdje će se graditi nacionalni stadion: Maksimir, Kajzerica ili treća lokacija?

Službenom najavom Hrvatskog nogometnog saveza da se Hrvatska kandidirala za domaćinstvo Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine, krenule su i spekulacije o lokaciji i modelu financiranja gradnje novoga hrvatskog nacionalnog stadiona, piše Jutarnji list.

stardion-simulacija-630

Hoće li se nacionalni stadion graditi u Splitu ili u Zagrebu, hoće li ga financirati država, lokalna samouprava ili netko treći, dvojbe su koje je odlučno prekinuo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Zagreb je spreman. Mi ćemo inicirati i prihvaćamo izazov za organizaciju Europskog prvenstva u Zagrebu”, izjavio je jučer Bandić.

Od njegova tima suradnika Jutarnji list doznaje da bi se stadion u Zagrebu mogao graditi na tri lokacije: u Maksimiru na mjestu postojećeg stadiona, na Kajzerici na kojoj se godinama predviđa gradnja stadiona “Plavi vulkan” i na trećoj lokaciji izvan grada.

Ta treća opcija podrazumijeva gradnju u blizini južne obilaznice kod novosagrađenog mosta, koja ne bi stvarala poteškoće u prometu u centru grada, a novost je u planovima gradske uprave na čelu s Milanom Bandićem.