FMCG Marketing Summit – pogled u budućnost retail marketinga

FMCG Marketing Summit - pogled u budućnost retail marketinga
Foto: Press

Svjedoci smo značajnih promjena u poslovnom svijetu i društvu općenito, a tržište rome široke potrošnje (Fast-Moving Consumer Goods – FMCG) uzbudljivo je i dinamično jer se brzo prilagođava neprekidnim inovacijama.

Upravo zato, u Muzeju suvremene umjetnosti i Zagrebu održan je drugi hrvatski FMCG Marketing Summit, a  ujedno i 13. FMCG Marketing Summit u regiji, koji je okupio više od 300 posjetitelja, 12 govornika te 20 partnera i pokrovitelja koji su dobili pogled u budućnost retail marketinga. 

Konferencija je ovogodišnjom temom – Future of retail marketing, educirala, nadahnula i inspirirala brojne posjetitelje, a Muzej suvremene umjetnosti nakratko je postao dom vodećih lica domaće i svjetske marketinške scene. Ostvaren je uvid u regionalno medijsko tržište, otkrivene su posebnosti hrvatskih brandova, a predstavljeni su i rezultati istraživanja provedenog među marketinškim stručnjacima u FMCG-u. 

“Oduševljen sam velikim brojem posjetitelja koji su interakcijom kroz brojna pitanja pokazali istinski interes za predstavljene teme. Važnost ovakvih događaja je neupitna te je moja preporuka da ih se organizira još više, ne samo za marketing nego i za maloprodaju, supply chain te e-trgovinu. Upravo na ovakvim mjestima možemo se povezati i učiti”, izjavio je Adeel Ansari, Senior Manager – Global Digital iz  Henkela.

Svaki sudionik dobio je uvid u najnovije informacije i aktualne trendove u brzorastućem sektoru, a širok i kritičan pogled na marketing i inovaciju prožet je humorom, jednostavnim primjerima i savjetima.

Otkrivene su potpuno nove mogućnosti za kreativnost, a saznali smo i kako to rade agencije, mediji i influenceri.   

“Ovo je bio fascinantan dan. Odlična kombinacija predstavnika iz svijeta oglašavanja i novih tehnologija, kao i trgovaca te proizvođača. Ovo je uistinu mjesto kvalitetnog dijaloga o potrošačima te načinima na koje sudjelujemo u njihovim životima. Zaista bih volio doći opet”,  zaključio je Bryan Roberts, Global Insights Director, TCC.

M. Petković