FAŠNIK VU ZAGREBU: Počinje 22. veljače, a 28. veljače je “kurenje fašnika” tik do spomenika banu Jelačiću

Fašnik vu Zagrebu
Foto: Press

KUD Prepuštovec i ove godine od 22. do 28. veljače organizira na Trgu bana Josipa Jelačića već zaživjelu manifestaciju “Fašnik vu Zagrebu”.

Manifestacija će se odvijati po sljedćem programu:

22. veljače
Pohod urotnika i elitne garde “Nezavidno-ovisno-Sesvetske Republike Grada Zagreba”,tj, “fašničke hajdučije” na Gradsku upravu u cilju svrgavanja aktualnog gradonačelnika (i vlasti) te preuzimanje ključeva Grada, a time i odgovornosti vlasti.

25. veljače
Okupljanje fašničkih istomišljenika organiziranih u fašničke grupe i skupine iz raznih gradova Hrvatske (u znak podrške) na Trgu maršala Tita uz formiranje velike “fašničke povorke” te pohod na prosvjed na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se na pozornici sve skupine i predstaviti.
Popodne, uvečer i dugo u noć urnebesna proslava dobivene vlasti uz ludu zabavu u grijanom “fašničkom šatoru”.

26. veljače
Potpora “fašničkoj vlasti”, najmlađih fašnikof okupljenih i pristiglih iz raznih vrtića i osnovnih škola, KUD-ova, plesnih grupa i sekcija, a sve uz svesrdnu pomoć teta, baka i mama, tj taj dan je “Dječji fašnik”.

28. veljače
Okupljanje “elitne garde” (ulizica i špijuna) “fašničke hajdučije” u večernjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, te lociranje, identificiranje, hapšenje i privođenje “fašnika” uz hitno, brzinsko i općepravedno procesuiranje i suđenje, možemo nagađati i predvidjeti jedino pravičnu presudu, te ju izvršiti u 19:50 “kurenjem fašnika” tik do spomenika banu Josipu Jelačiću.