Epson u Zagrebu predstavio nove pisače, skenere i projektore za ured i za kućnu uporabu

Epson pisač / printer
Foto: Press

Putujuća demonstracija novih generaciju Epsonovih pisača i video projektora posjetila je danas Zagreb. U hotelu Aristos u Buzinu Epson je predstavio nove modele za kućnu i za poslovnu uporabu.

Posjetitelji su mogli Iz prve ruke doživjeti nove modele Epsonovih pisača i video projektora u posebno dizajniranom okružju, uz demonstriranje sposobnosti svakog uređaja za ispunjenje potreba korisnika.

Tvrtka Epson predstavila je novu generaciju pisača EcoTank ITS (L4150, L4160, L6160, L6170 i L6190). novi modeli donose značajna poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju: nov dizajn sa spremnicima za tintu s prednje strane kućišta, poboljšanim bočicama s tintom, kompaktnijeg kućišta i jednostavniji za uporabu. Spremnici za tintu premješteni su na prednju stranu kućišta, uz kompaktniji, elegantniji dizajn. Na taj je način jednostavnije provjeriti koliko je tinte ostalo u sustavu.

Predstavljeni su i modeli iz serija višenamjenskih tintnih pisača za poslovnu uporabu za grupe srednje veličine WorkForce Pro. Tintni ispis tradicionalno je bio namijenjen kućnoj uporabi, no učinkovitost, jednostavnost i ekonomičnost tintnog ispisa tvrtkama pruža niz prednosti pred laserskim ispisom. Mnoge od tih prednosti omogućuju nove glave bazirane na tehnologiji PrecisionCore.

U WorkForce Pro asortimanu su i višenamjenski pisači RIPS, posebni po tome što umjesto uložaka koriste vrećice s tintom, što omogućava još povoljniju cijenu ispisa dokumenata. Ovi pisači naime mogu bez zamjene tinte ispisati do 84.000 listova. Oni ne smanjuju samo cijenu ispisa već i prekide u radu zbog intervencija te negativan utjecaj na okoliš. Troše čak do 95 posto manje energije i proizvode 99 posto manje otpada.

Predstavljeni su i novi video projektori ultra kratkog dometa koji donose nove mogućnosti interaktivne kolaboracije na poslovnim sastancima, uz upravljanje na dodir, kao na tablet računalu ili pametnom telefonu. Ovo rješenje kombinira prednosti prezentacijskih ploča, interaktivnih ploča i konvencionalnih zaslona u objedinjeno rješenje za sobe za sastanke.

Epson, vodeći proizvođač video projektora u svijetu još od 2001. godine, predstavio je i novu generaciju laserskih instalacijskih projektora koji se odlikuju ne samo jačom izlaznom snagom već i duljim radnim vijekom, pošto više ne koriste klasičan izvor svjetla.

U sklopu prezentacije prikazani su i mobilni te multimedijalni projektori, skeneri za digitalizaciju velikih količina dokumenata te pisači velikog formata iz serije SureColor.

Renato Vincenti, voditelj poslovnih proizvoda za regije Istočne Europe, Balkana i Grčke u Epsonu, kazao je: „Sa zadovoljstvom predstavljamo partnerima i javnosti u Hrvatskoj novu generaciju Epsonovih pisača, skenera i video projektora. Epson neprestano ulaže u razvoj proizvoda i u inovaciju što znači da i naši partneri i korisnici u Hrvatskoj mogu osjetiti koristiti tehnološkog napretka koji dolazi s a svakom novom generacijom naših proizvoda.

Uvijek posebno brinemo o tome kako isporučiti proizvode s dodanom vrijednošću i zbog toga želimo raditi s kvalitetnim partnerima koji su već stakli vrijedna znanja i iskustva na domaćem tržištu te mogu isporučiti dodanu vrijednost krajnjim korisnicima. Prilike su pogotovu otvorene u sektoru tvrtki male i srednje veličine (SMB) kojemu nudimo rješenje tintnog poslovnog ispisa koje donosi veću produktivnost, kvalitetu i brzinu, te smanjuje negativan utjecaj na okoliš“. (M. Petković)