Epson predstavio novu generaciju višenamjenskih uređaja iz serije WorkForce Pro

Epson-WorkForce-Pro-3

Tvrtka Epson danas je u Zagrebu predstavila novu generaciju višenamjenskih uređaja iz serije WorkForce Pro, namijenjenih uporabi u tvrtkama velike, srednje i male veličine.

Modeli iz serije WF-6000 funkcioniraju pomoću optimizirane glave pisača temeljene na jedinstvenoj Epsonovoj tehnologiji za poslovne aplikacije PrecisionCore. Tintni ispis tradicionalno je bio namijenjen kućnoj upotrebi, no učinkovitost, jednostavnost i ekonomičnost tintnog ispisa danas tvrtkama pružaju niz prednosti u odnosu na laserski ispis.

Predstavljeni model WorkForce Pro WF-6590DWF višenamjenski je 4-u-1 uređaj A4 formata koji omogućuje srednje velikim tvrtkama uštedu vremena, novca i energije uz povećanu produktivnost. Uređaj nudi funkcije ispisa u boji, skeniranja, kopiranja i telefaksa. Uz to što ima funkciju automatskog obostranog ispisa (duplex), pisač može izbaciti prvu stranicu u svega sedam sekundi.

„Uređaji iz serije WF-6000 idealna su zamjena za laserske pisače“, kazao je tom prilikom Renato Vincenti, Regional Business Manager u Epsonu. „Namijenjeni su srednje velikim i malim radnim grupama te uz nizak trošak i energetsku učinkovitost povećavaju produktivnost.

Uz to, ovi pisači nude naprednu integraciju u postojeće IT sustave u tvrtkama i nude potpun nadzor, prilagodbu i automatizaciju ispisa i upravljanja dokumentima“, dodao je.

Potrošnja energije manja je do 80 posto u odnosu na konkurentske laserske pisače u boji. Štoviše, WorkForce Pro WF-6590DWF prilikom rada ne uzrokuje buku ventilatora, ne isijava toplinu i ne proizvodi ozon.

Trošak ispisa je do 50 posto manji u odnosu na konkurentske laserske pisače u boji. Uz komplet spremnika s tintom XXL moguće je ispisati do 10.000 crno-bijelih i 7000 stranica u boji, što je u najmanju ruku jednako konkurentskim laserskim pisačima u boji. Uz ukupan kapacitet ladica do 1581 lista korisnik se ne mora opterećivati dopunjavanjem papira.

Epson-WorkForce-Pro-2

Epson-WorkForce-Pro-1

Srednje i velike tvrtke mogu iskoristiti prednosti niske potrošnje energije i visokih brzina do 34 stranice u minuti dostupnih na WorkForce Pro A4 modelima u boji. Dostupne su napredne značajke za poboljšanu kompatibilnost i poslovnu integraciju, poput emulacija PDL i poboljšanih sigurnosnih funkcija.

Kako se moglo vidjeti na prezentaciji u Poslovnom inkubatoru, Epson je spreman za ulazak u ring s najvećim konkurentima. (M.Petković)