EKSPLOZIJA U DOMU ZA STARIJE ODOBE: Dvije osobe poginule, jedna teško ozlijeđena

Ilustracija | Foto: ZG express

U Dugom Selu danas rano poslijepodne došlo je do eksplozije u kojoj su poginule dvije osobe, a jedna je teško ozlijeđena.

“Danas, 27. kolovoza oko 13.30 sati u Dugom Selu, Zagrebačkoj ulici, iz za sada još neutvrđenih okolnosti, došlo je do eksplozije u prizemlju kuće, objektu koji pruža usluge udomiteljstva starijima osobama, u kojima su smrtno stradali 85-godišnjak i 81-godišnjakinja, dok je 79-godišnjak teško ozlijeđen”, priopćila je PU zagrebačka.

Slijedi očevid i daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja okolnosti događaja.

Kristijan Ćupurdija, dežurni kirurg u KB Dubrava, dao je izjavu za HRT nekoliko minuta nakon što je završena teška operacija ozlijeđenog muškarca koja je trajala oko tri sata.

Rekao je da je muškarac dovezen s teškim tjelesnim ozljedama uzrokovanima eksplozijom. Evidentirali su ozljede trbuha i gornjih ekstremiteta, nakon čega su išli na operaciju. “Zbrinuli smo ozljede. Pacijent će biti smješten u intenzivnu”, dodao je.

Ćupurdija je rekao da je teško reći kolike su šanse za oporavak. “Veliki je gubitak krvi, a to sve skupa ima posljedice na čitav organizam. Moramo sačekati dan-dva da vidimo kako će to sve skupa ići”, rekao je Ćupurdija.