Džentlmeni pokazali snagu “Zakona ljubavi” na veličanstvenoj promociji u Zagrebu

Foto: Karla Matulina

Porinom nominirani album (kategorija Najbolji pop folklorni album) “Zakon ljubavi”, objavljen krajem 2022. godine, treći je studijski uradak grupe Džentlmeni.

Predstavili su ga sinoć u krcatom restoranu Lobby gdje su se okupili brojni kolege glazbenici i prijatelji: Gazde, Slavonia Band, Bosutski bećari i Od srca do srca, zatim Daniel Popović, Mia Dimšić, Stjepan Jeršek Štef, Siniša Leopold, Branko Uvodić, Marta Nikolin, Vlatka Kopić, Damir Bačić, Adrijana Baković, Željko Nikolin i drugi.

Album “Zakon ljubavi” kruna je njihove dugogodišnje karijere koja traje već 25 godina i tijekom koje su se pozicionirali na sam vrh pop tamburaške scene u Hrvatskoj. Da je riječ o iznimno popularnom bendu potvrđuje činjenica da je samo za ovu prigodu iz Osijeka u Zagreb stigao autobus s kolegama i prijateljima koji su došli podržati Džentlmene i njihov “Zakon ljubavi”.

“Album smo nazvali ‘Zakon ljubavi’ jer su i teme svih pjesama vezane uz ljubav. Ove pjesme su realan prikaz Džentlmena kao benda i mislim da imamo svoju prepoznatljivu notu. Poslušajte album i bit će vam sve jasno”, rekao je Darko Čuvidić dok je pjevač Zoran Kuna istaknuo kako je album presjek nečega što su stvarali od prošlog albuma “Za tebe anđele” do danas.

“Trudili smo se zaokružiti lijepu ljubavnu tematiku i upakirati u lijepu priču. Stvarno smo se potrudili dok smo birali pjesme, razmišljali na način kako želimo da sve zvuči. Dali smo si vremena kako bi album ispao kako treba i stvarno je jedno zanimljivo štivo za slušanje.”

Da Džentlmeni nisu samo džentlmeni, nego i iznimno kreativni, potvrđuju i činjenicom da u trenutku izlaska ovog albuma rade i na albumu obrada koji su najavili dvjema obradama, “Dođi” grupe Parni valjak i “Pismo moja” Olivera Dragojevića.

“Projekt je nastao slučajno za vrijeme najžešće pandemije koronavisa. Nismo navikli sjediti mirno, nego konstantno raditi pa smo počeli snimati video uratke na našim probama i objavljivati obrade određenih pjesama. Publika je to super prihvatila i na kraju je to iz nečega što smo snimali za svoju dušu preraslo u album koji smo prezentirali našem izdavaču, Croatia Recordsu, koji će ga i objaviti”, kaže Kuna.

Od samih početaka s Džentlmenima surađuje glazbenik i producent Željko Nikolin, a sve je ubrzo preraslo i u veliko prijateljstvo.

“Od prvog albuma sam uz Džentlmene i to više nije poslovni odnos pa kad snimamo pjesme onda usput pravimo i fiš, družimo se. Kad radimo slušam isključivo njihove želje iako im uvijek pokušavam reći kako ja vidim određenu pjesmu. I eto, rezultat nove suradnje je album ‘Zakon ljubavi’ koji je nominiran za Porina, što znači da je dobar”, kaže Nikolin.

Džentlmeni slave 25 godina karijere i Hrvoje Grbeša, vođa benda, kaže u šali da su nastali u prošlom stoljeću, ali ipak nisu dinosauri, nego su samo rano krenuli.

“Album ‘Zakon ljubavi’ nastao je unazad zadnjih sedam godina i u pitanju je 10 pjesama većinom objavljenih kao singlovi na određenim festivalima u Vodicama, Požegi i Županji. Usporedno s albumom snimamo drugi projekt koji će biti realiziran do kraja godine i zapravo je sve došlo u pravo vrijeme jer upravo ove godine slavimo 25 godina karijere.”, istaknuo je Grbeša.

Džentlmeni su sinoć pokazali da su pravi džentlmeni, ali i vrhunski zabavljači pa je tako promocija albuma nastavljena do dugo u noć.