Dvostruki CD s pjesmama Splitskog festivala od danas u prodaji

Foto: Croatia Records

Splitski festival jedan je od najpoznatijih glazbenih festivala na ovim prostorima i jedan od značajnijih simbola grada pod Marjanom, koji je kroz svoju povijest ostavio ozbiljan trag u hrvatskoj glazbenoj industriji.

Od danas je u službenoj prodaji fizičko izdanje Splitskog festivala na dva CD-a koji sadrže dvije večeri festivala – Večer mladih izvođača i Završnu natjecateljsku večer, a ovogodišnje festivalsko izdanje možete i poslušati na streaming platformama te na radijskim postajama. Festival ove godine otvara svoja vrata 23. lipnja, dok će se mladi izvođači publici predstaviti 30. 6., a Završna natjecateljska večer zaokružiti će dane festivalskog šušura u nedjelju, 2. srpnja na Prokurativama.

Šezdeset i treću godinu za redom Splitski festival njeguje tradiciju, a istodobno involvira modernu produkciju i prati trendove. Svekolika prisutnost festivala te njegova vidljivost daje priliku već poznatim autorima da prezentiraju svoje nove projekte te je odlična odskočna daska za mlade izvođače koji se predstavljaju novim singlovima.

Album “Splitski festival 2023.” sadrži 39 pjesama na dva nosača zvuka, različitih izvođača čije je pjesme žiri Splitskog festivala odabrao da se predstave na samoj manifestaciji. Od popa preko rocka, do predstavnika zabavnog izričaja, i ove godine festival pokriva široku paletu žanrova i godišta. Splitski festival i ove godine na Prokurative donosi različita domaća i strana imena, a poštivanjem tradicionalnih, želi stvoriti i nove umjetničke vrijednosti koje će Splitskom festivalu dati dodatni sjaj.