‘DVORIŠTA’ PETU GODINU ZAREDOM: Počinje ljetno izdanje omiljene zagrebačke manifestacije

Dvorišta - Jer, svako ima svoju priču...
Foto: Press

Petu godinu zaredom omiljena zagrebačka manifestacija ponovno je s nama! Od petka, 13. srpnja, pa sve do nedjelje, 22. srpnja, zakačite se po peti put za – Dvorišta!

Tijekom 10 nezaboravnih dana na 7 biranih lokacija – svakoga dana od 18 do 24 sata.

Bit će tu zanimljivih događanja, ali na prvome mjestu su, dakako, “zvijezde” ove manifestacije – prekrasna gornjogradska dvorišta, dobro poznata brojnim posjetiteljima i gostima: intimno i ugodno dvorište obitelji Milovac u Opatičkoj 19, čarobno dvorište Palače Erdödy-Drašković u Opatičkoj 29 i skriveno dvorište Palače Gvozdanović u Visokoj 8.

Dvorišta - Jer, svako ima svoju priču...
Foto: Press

Tu je i veliki prošlogodišnji hit, privatno dvorište u Radićevoj 54, ali i nezaobilazno, zabavno dvorište Palače Balbi u Demetrovoj 11!

No ovogodišnja Dvorišta, kao i sva prethodna izdanja, otkrivaju i neke nove lokalitete: prije svega, sasvim poseban prostor atrija Plemićkog konvikta, današnje Gimnazije Tituša Brezovačkog, u najkraćoj ulici Gornjega grada, na adresi Habdelićeva 1 – odmah iznad Kamenitih vrata ili od Trga Katarine Zrinske pored Galerije Klovićevi dvori.

A u povodu pete obljetnice, s jednom lokacijom manifestacija seli i izvan prostora Gornjega grada, na jedan od susjednih obronaka, tako da će svi ljubitelji Dvorišta biti u prilici zaviriti iza ograde na adresi Ivana Gorana Kovačića 37, odmah nasuprot Nazorova spomenika i Park-šume Tuškanac. Tu se smjestila veličanstvena Vila Ehrlich-Marić s prekrasnim perivojem i jednim od najljepših panoramskih pogleda na grad Zagreb. To je lokacija jedinstvene ljepote koju jednostavno – morate vidjeti!

Do ove lokacije moguće je doći pješice od Dežmanova prolaza ili preko Rokova perivoja, automobilom od Javne garaže na Tuškancu uz Krležin gvozd ili Nazorovom od Britanskoga trga, kao i autobusnom linijom od Britanca (linije 102 i 105). Ta lokacija danas je rezidencija Hrvatskoga muzeja arhitekture Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a nema sumnje da će u njoj uživati brojni posjetitelji Dvorišta.

Dvorišta - Jer, svako ima svoju priču...
Foto: Press

Dvorišta, koju nazivaju “najzabavnijim događanjem u gradu”, su manifestacija koja je prošle godine izazvala pozornost čak i BBC Travela te koju je jedan od najvećih južnokorejskih portala Naver proglasio “daleko najboljim iskustvom u Zagrebu”, i ove godine nudi puno dobrih razloga za posjet, a bogata ponuda hrane i pića dočekuje posjetitelje na svakome koraku.

Dvorišta nisu glazbeni festival, ali i ove godine donose niz prvorazrednih glazbenih doživljaja. Svi prostori posebno su uređeni za zabavu i ugodno druženje, a sva dvorišta kroz opise na informativnim pločama, uređenje, ponudu, programe, cjelokupnu atmosferu, pričaju svoje priče u skladu sa sloganom manifestacije “Svako ima svoju priču…”.

Ulaz u sva dvorišta tijekom trajanja manifestacije je slobodan!

Dvorišta - Jer, svako ima svoju priču...
Foto: Press